آژانس بين المللی انرژی می گويد توليد نفت خام ايران تا تابستان امسال تا ۹۵۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد يافت.
اين کاهش بزرگ، ناشی از تحريم های اعمال شده ايالات متحده و اتحاديه اروپا عليه برنامه بحث انگيز اتمی تهران است.
به گزارش آژانس بين المللی انرژی، توليد نفت ايران در ماه مارس ۵۰ هزار بشکه کمتر از ماه فوريه بود. اين آژانس که مشاور ۲۸ کشور صنعتی جهان در زمينه انرژی است می گويد ايران در ماه مارس ٣ ميليون و ٣۰۰ هزار بشکه نفت استخراج کرد در حالی که در پايان سال ۲۰۱۱ ميزان نفت استخراج شده ٣ ميليون و ۵۵۰ هزار، بشکه بود.
تحريم های اعمال شده اخير اتحاديه اروپا و ايالات متحده بر بانک ها و صنايع نفت ايران نه تنها بر حمل و نقل نفت ايران و تجارت با تهران تاثير گذاشته بلکه آينده توليد نفت خام کشور را به خطر انداخته است.
فهرست بلند کشورهايی که واردات نفت خود از ايران را در چند ماه آينده کاهش می دهند يا قطع می کنند حکايت از آن دارد که توليد نفت خام تا تابستان ممکن است تا ۲ ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز نيز کاهش يابد مگر اين که کشورهای ديگری مايل به خريد نفت ايران باشند.
آژانس بين المللی انرژی در ماه مارس پيش بينی کرده بود توليد نفت خام ايران ممکن است حتی ۸۰۰ هزار تا يک ميليون بشکه در روز کاهش يابد.
بدليل افزايش فشار و تحريم های بين المللی عليه ايران خريداران عمده نفت ايران با مشکلات متعددی روبرو هستند. از جمله پرداخت بهای نفت خريداری شده و خريد بيمه برای تانکرهای نفتکش.
در راستای اين تحريم ها، کشورها و شرکت هايی که از ايران نفت خريداری می کنند بايد نياز خود به نفت ايران را کاهش دهند؛ در غير اين صورت نخواهند توانست با شبکه نظام مالی ايالات متحده از جمله پرداخت بهای نفت به دلار، کار کنند.
ايران که دومين توليدکننده نفت کشورهای اوپک است روزانه در حدود ۳ ميليون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت توليد می کند که تقريبا ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار بشکه آن صادر می شود.