تهران اعلام کرده است اجازه نخواهد داد اقدام اتحادیه اروپا در رد دعوت بازدید از تاسیسات اتمی نظنز و اراک بر مذاکرات آینده با قدرت های جهانی تاثیر داشته باشد.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز سه شنبه همچنین گفت «مذاکرات استانبول که قرار است در اواخر ژانویه برگزار شود، از مسایلی نظیر رد دعوت ایران کاملا جداست.»
پنج عضو دایمی شورای امنیت به همراه آلمان مذاکرات استانبول نگرانی آنان در باره آینده برنامه هسته ای ایران را برطرف کند. ایران از دیپلمات های چند کشور دعوت کرده تا یک هفته پیش از مذاکرات استانبول از تاسیسات اتمی این کشور دیدن کنند.
سرگیی ریابکف معاون وزارت امور خارجه روسیه روز سه شنبه گفت «مسکو دعوت ایران را با علاقه بررسی می کند، اما درباره آن پرسش هایی دارد و پیش از گرفتن تصمیم در باره آنها با مقام های ایرانی گفتگو خواهد کرد. وی به طور تلویحی اضافه کرد روسیه تنها در صورتی با این پیشنهاد موافقت خواهد کرد که به کاهش نگرانی های بین المللی از جاه طلبی های اتمی ایران کمک کند.در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه چین حاضر نشد در این باره که آیا دولت متبوعش در بازدید از تاسیسات اتمی ایران شرکت خواهد کرد یا نه؟ اظهار نظر کند.
روسیه و چین هر دو از شریکان بازرگانی مهم تهران محسوب می شوند. کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که سرپرستی هیات ۵+۱ را بر عهده دارد، دعوت ایران را رد کرده و گفته است «بازدید از تاسیسات اتمی وظیفه بازرسان با صلاحیت است، نه دیپلمات ها.»
وزارت امور خارجه ترکیه هم گفته است «اشتون برای فراهم آوردن مقدمات مذاکرات،هفته جاری به استانبول می رود و قرار است با وزیر امور خارجه ترکیه ملاقات کند.»