عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: موقعیت جمهوری اسلامی «بسیار خطرناک» است

آرشیو.

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی موقعیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی را پس از اعدام‌ معترضان «بسیار خطرناک» توصیف کرده است.

محمد صدر به روزنامه «اعتماد» چاپ تهران گفته است که اگر «برخی سیاست‌های نادرست» در داخل ادامه پیدا کند احتمال «تحریم دیپلماتیک» و اخراج سفرای جمهوری اسلامی از برخی از کشورها و احضار سفرای این کشورها از تهران وجود دارد.

همزمان با اعتراضات سراسری، بسیاری از مخالفان جمهوری اسلامی از کشورهای غربی خواسته‌اند تا سفرای جمهوری اسلامی ایران را اخراج کنند.

یک کارزار اینترنتی نیز پس از وقوع آتش‌سوزی در زندان اوین با همین درخواست و خطاب به وزرای خارجه‌ آمریکا، بریتانیا، کانادا، ژاپن، آلمان، فرانسه و ایتالیا آغاز شد که نزدیک به یک میلیون امضاء جمع کرد.

شاهزاده رضا پهلوی نیز در توییتی درخواستی مشابه را مطرح کرد و نوشت: « کشورهای دموکراتیک باید سفرای رژیم جمهوری اسلامی‌ را اخراج کنند و سفرای خود را فراخوانند. آنها باید مسیر موازی فشار حداکثری بر رژیم و حمایت حداکثری از مردم ایران را دنبال کنند. بریتانیا، آمریکا، فرانسه و آلمان باید رسما از تلاش برای احیای برجام دست بکشند.»

ووپکه هوکسترا، وزیر خارجه هلند، پس از اعدام محمد مهدی کرمی و محمد حسینی گفت که از شنیدن این خبر «وحشت‌زده» شده است و سفیر جمهوری اسلامی ایران را احضار کرد تا بر «نگرانی‌های جدی» خود تأکید کند. او از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم خواست تا همین کار را انجام دهند.

اتحادیه اروپا نیز در اعتراض به اعدام این دو معترض ایرانی، سفیر جمهوری اسلامی در این اتحادیه را احضار کرد و با ابراز خشم از این اعدام‌ها بار دیگر از ایران خواست احکام صادر شده علیه معترضان را «بدون تأخیر» لغو کند.

محمد صدر ، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با برجام به روزنامه «اعتماد» گفته است که سران نظام مخالف برجام نیستند و ابراهیم رئیسی «دستور داده است» که مذاکرات برجام به نتیجه برسد.

صدر ابراز امیدواری کرده است که مقامات در داخل به این نتیجه رسیده باشند که سیاست‌های یک ‌سال اخیر «اشتباه» بوده و به سمت «حل و فصل» برجام گام بردارند.

این در‌حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا توقف مذاکرات احیای برجام را تأیید کرده و گفته است:‌ «با توجه به سرکوب معترضان در ایران در حال حاضر، کانون توجه دولت جو بایدن بر روی پشتیبانی از مردم ایران متمرکز شده است.»

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در تازه‌ترین اظهارات خود گفته که مذکرات احیای برجام به «بن‌بست» خورده و متوقف شده است.

مخالفان برجام می‌گویند این توافق می‌تواند منابع مالی بیشتری را در اختیار جمهوری اسلامی برای سرکوب در داخل و حمایت از گروه‌های تروریستی در خارج قرار دهد. حامیان برجام معتقدند این توافق «بهترین روش» برای جلوگیری از دسترسی جمهوری اسلامی به تسلیحات هسته‌ای است.