موج تازه سانسور در فضای مجازی؛ قوه قضائیه «هرگونه محتوا» که تایید اسرائیل باشد را «جرم» دانست

آرم قوه قضائیه جمهوری اسلامی

کارگروه «تعیین مصادیق محتوای مجرمانه قوه قضائیه» هرگونه اقدام در طرفداری یا تایید اسرائیل در فضای مجازی را «جرم‌انگاری» کرد.

این تصمیم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در جرم‌انگاری طرفداری از اسرائیل در حالی اعلام می‌شود که واکنش‌های کاربران ایرانی به جنگ‌ اسرائیل و‌ حماس، همدردی با مردم اسرائیل و اعتراض به نقش حمایتی حکومت ایران از شبه‌نظامیان حماس، به موج تازه‌ای از اعتراضات علیه سیاست‌های حکومت در فضای مجازی تبدیل شده است.

این اقدام قوه قضائیه به منظور اعمال سانسور و جرم‌انگاری گفتگوهای کاربران فضای مجازی در حالی است که هر روز شاهد تجمعات و راهپیمایی حامیان طرف‌های جنگ اسرائیل و حماس در کشورهای دمکراتیک از جمله آمریکا هستیم. این در حالی است که تصور چنین امکانی در جمهوری اسلامی ایران ناممکن به نظر می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، کارگروه «تعیین مصادیق مجرمانه» که متصدی جرم‌انگاری در فضای مجازی و اعمال سانسور و فیلتر وب‌سایت‌ها و پیام‌رسان‌ها در فضای مجازی است، اعلام کرده که محتواهایی که «به هر نحوی» در تائید یا خدمت حکومت اسرائیل باشد «جرم» محسوب می‌شود.

در فهرست منتشر شده در رسانه قوه قضائیه؛ «ارائه هرگونه خدمات به سکو‌های اینترنتی» متعلق به اسرائیل و «معاونت برای سفر اتباع ایرانی» به اسرائیل از طریق فضای مجازی «جرم‌انگاری» شده است.

از دیگر مصادیق که «مجرمانه» دانسته شده، «ارائه خدمات و مشارکت آنلاین در فعالیت‌های نمایشگاهی و تجاری یا مدنی» مرتبط با اتباع اسرائیل است.

«خدمات دسترسی، پردازش، ذخیره‌سازی، عرضه در سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی» در فضای مجازی با اسرائیلی‌ها نیز یکی دیگر از «مصادیق مجرمانه» اعلام شده است.

کارگروه «تعیین مصادیق مجرمانه» در سال ۱۳۹۸ بر اساس ماده ۲۲ قانون جرایم رایانه‌ای تشکیل شد و یکی از دستگاه‌های «قانونی» اعمال سانسور افکار عمومی توسط جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. قوانین تصویبی این کارگروه پشتوانه قضائی برای محکومیت تعداد قابل توجهی از فعالان مجازی و روزنامه‌نگاران از جمله نیلوفر حامدی و الهه محمدی و سرکوب خشونت‌آمیز معترضان بویژه در طول اعتراضات سال گذشته بوده است.

شبه‌نظامیان حماس که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند در ۱۵ مهرماه با انجام چندین حمله تروریستی در خاک اسرائیل، دستکم ۱۴۰۰ نفر را کشتند که بیشترشان غیرنظامی بودند. این گروه شبه‌نظامی که از سوی آمریکا، ژاپن و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود، در این حملات همچنین بیش از ۲۰۰ نفر از شهروندان اسرائیل و دیگر کشورهای جهان را به گروگان‌ گرفته است. مقامات جمهوری اسلامی پس از این رویداد از آن استقبال کردند و حملات تروریستی گروه‌های فلسطینی را «حماسه» و «پیروزی مقاومت» نامیدند.

کاربران فارسی‌زبان در ایران و خارج از ایران، از همان ساعات اولیه ضمن محکوم کردن حملات تروریستی و کشتار غیرنظامیان توسط شبه‌نظامیان حماس، از حمایت‌های جمهوری اسلامی از گروه‌های فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی انتقاد کردند.

با توجه به تصمیم تازه قوه قضائیه و کارگروه «تعیین مصادیق مجرمانه»، به نظر می‌رسد مقامات جمهوری اسلامی موج تازه‌ای علیه شهروندان و فعالان مدنی را به بهانه آنچه «محتوای طرفدارانه» از اسرائیل نامیده‌اند آغاز خواهند کرد.