سازمان حقوقبشر ایران ضمن محکوم کردن موج اعدامها در ایران از جامعه جهانی خواست تا با حمایت از «جنبش مبارزه علیه اعدام در ایران»، برای متوقف کردن اعدامها در ایران تلاش کنند.
این درخواست سازمان حقوق بشر ایران روز سه شنبه اول آبان و همزمان با سیونهمین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» زندانیان در ایران، و تجمع شکاری از خانواده زندانیان محکوم به اعدام و فعالان مدنی مخالف اعدام در مقابل مجلس شورای اسلامی ابراز شد.
سازمان حقوق بشر در واکنش به تجمع مقابل مجلس نوشت که این اعتراض در حالی صورت گرفت که جمهوری اسلامی در سایه تهدید جنگ و سکوت رسانهای، دستکم ۱۱۹ تن را در ۳ هفته گذشته اعدام کردهاست.
محمود امیری مقدم، مدیر این سازمان، نیز گفت: «اعتراضات مدنی علیه مجازات اعدام در کشوری که در آن روزانه ۵ تا ۶ نفر اعدام میشوند، امری بیسابقه است و باید مورد حمایت گسترده قرار گیرد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
او افزود: «مردم با وجود احتمال سرکوب خشن توسط نیروهای جمهوریاسلامی به خیابان آمدهاند تا به اعدام نه بگویند. جامعه جهانی باید صدای مردم ایران را بشنود و سکوت خود را در قبال موج اعدامها در ایران بشکند.»
در همین حال، کانال تلگرام «منشور آزادی، رفاه، برابری» روز چهارشنبهبا اعلام این که «در ۲۰ روز اخیر، بیش از ۱۰۰ زندانی زن و مرد متهم به جرائم مختلف در زندان های سراسر ایران اعدام شدند» نوشت: «زیر سایه جنگ و رجزخوانی های جنگی سران سیاسی و نظامی حاکم و سلطه سایه شوم جنگ بر سر کارگران و زحمتکشان رنج دیده و جامعه بحرانی ایران، سرمایهداری استبدادی جمهوری اسلامی مانند سال های نخست انقلاب و دهه ۶۰ فرصت را غنیمت شمرده و اجرای احکام اعدام بسیاری از زندانیان را در دستور کار خود قرار داده است.»
به نوشته این کانال تلگرامی، «سکوت رسانه های حاکم در ایران و همچنین بی تفاوتی بسیاری از مردم نسبت به وضعیت هموطنان خود در زندان ها، بیش از پیش، به نظام جمهوری اسلامی برای اجرای سریع احکام اعدام جرئت و جسارت بخشیده است.»
اعدام ۴ زندانی با اتهام تهیه و توزیع مشروبات الکلی
یازطمان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه دوم آبان از اعدام ۴ زندانی به اتهام «تهیه و توزیع مشروبات الکلی مسموم در کرج» در زندان مرکزی کرج خبر دادند.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، در این مورد نوشته که این زندانیان در ارتباط با پرونده «تهیه و توزیع مشروبات الکلی مسموم در کرج» بازداشت و به اتهام «افساد فی الارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد با توزیع مواد سمی خطرناک (الکل صنعتی متانول) در سطح جامعه به منظور تهیه و توزیع مشروبات الکلی منجر به فوت و آسیب جسمانی گسترده مردم (۱۷ تن فوت و ۱۹۱ مسموم)» به اعدام محکوم شده بودند.
بنا براین گزارش، این پرونده در مجموع ۱۱ متهم داشت که ۴ متهم اصلی که از مسموم بودن الکلها اطلاع داشتند، به اعدام و ۷ متهم دیگر که اطلاعی از موضوع نداشتند، هرکدام به ۲۹ سال محکوم شدند.
در همین حال، سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد که صبح روز دوشنبه ۳۰ مهر، دو مرد در زندان مرکزی شیراز جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.
براساس اعلام این سازمان، روز سهشنبه نیز دو مرد تبعه افغانستان در زندان مرکزی قم جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.
بنابر گزارشها، این ۴ زندانی در پروندههای جداگانه با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شدهاند.
صدور احکام اعدام و اجرای آنها که در ماه های اخیر شدت گرفته است، انتقاد جهانی را به دنبال داشته است.
در این ارتباط، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز سهشنبه ۱۳ شهریور آمار اعدام در ایران و همچنین روند قضائی منجر به صدور چنین احکامی را «مایه نگرانی» خوانده بود.
متیو میلر در کنفرانس خبری روزانه خود از دستگاه قضائی جمهوری اسلامی انتقاد کرده و گفته بود این نهاد «به هیچ عنوان مستقل یا در برگیرنده محاکمه عادلانه نیست»