شرکت آب و فاضلاب تهران: برخی مناطق، نوسان آب دارند

بحران آب در تهران

معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران روز پنجشنبه ۲۵ خرداد، در پی آنجه «مشکل پیش آمده در مورد محدودیت آب رسانی در برخی مناطق» پایتخت ایران نامید، از «استقرار تانکر‌های حامل آب شرب در نقاط مختلف» تهران خبر داد.

این در شرایطی است که محسن اردکانی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، گفت: «اکنون در تهران کمبود آب نداریم اما برخی مناطق نوسان آب دارد.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، عباس شعبانی، معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، گفت: با هماهنگی شهرداران شب، تانکرهای ویژه آب رسانی در میادین و معابر سطح منطقه مستقر شده است تا نیازهای ضروری شهروندان تامین شود.

او اشاره کرد: «تا رفع کامل مشکل کمبود آب در برخی مناطق»، آب مورد نیاز شهروندان با تانکر تأمین خواهد شد.

در این حال، وب سایت تجارت نیوز در گزارشی در روز پنجشنبه نوشت: «در آستانه ورود به فصل تابستان، برخی از شهرها با خشکسالی شدید و کمبود جدی آب مواجه شده‌اند.»

بر أساس این گزارش، قطعی آب تهران در روزهای اخیر، آب‌رسانی با تانکر، روی آوردن شهروندان تهرانی به خرید آب معدنی، پرداخت نشدن حق‌آبه هیرمند از سوی طالبان و بحران آب در استان سیستان و بلوچستان توجه ها را به برنامه دولت رئیسی برای حل این بحران جلب کرده است.

تجارت نیوز این دو پرسش را مطرح کرد که «دولت رئیسی برای بحران آب در ایران چه برنامه‌ای دارد؟ و برنامه هفتم توسعه جقدر می‌تواند به حل این بحران در کشور کمک کند؟»

همچنین ببینید: بحران شدید بی‌آبی در فلات مرکزی ایران؛ نمایندگان مجلس: «آبخوان‌ها» تلخ شده و «فرونشست زمین» افزایش یافته است 

نیک آهنگ کوثر، زمین شناس و روزنامه‌نگار حوزه آب، در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت که «برنامه هفتم توسعه با محدود کردن سازمان حفاظت محیط زیست و حذف برنامه مبارزه با بیابان‌زایی، نشان داده است که دولت رئیسی هیچ برنامه‌ای برای شرایط سخت‌تر اقلیمی ندارد.»

او اشاره کرد که «دولت روحانی هم با اجرا نکردن بسیاری از مصوبات قانون برنامه توسعه ششم، به تخریب بیشتر مراتع و گسترش بیابان‌ها کمک کرد. در برنامه قبلی، دولت موظف بود که ۱۰ میلیون هکتار از اراضی مستعد فرسایش را تحت برنامه‌های آبخوانداری و آبخیزداری ببرد که کوتاهی‌ها به تخریب‌ها و خسارت‌های مالی و جانی بسیاری، از جمله در سیل‌های مخرب ۹۷، ۹۸ و ۱۴۰۱ منتهی شد.»

آقای کوثر افزود: «در پیش نویس برنامه هفتم توسعه، مواردی برای احیای مناطق بیابانی و مهار سیلاب‌ها به روش‌های پایدار گنجانده شده بود، اما با حذف بخش‌های زیادی مرتبط با محبط زیست، از قدرت این برنامه برای نجات مناطق در معرض تخریب به شدت کاسته شده است.»

همچنین ببینید: «پایگاه داده‌های باز ایران»: ۹۷درصد از مساحت ایران دچار خشکسالی شده است

تجارت نیوز در این ارتباط نیز نوشته است: بررسی برنامه هفتم توسعه نشان می‌دهد که همچنان در موضوع حکمرانی آب، عملکرد دو وزارتخانه نیرو و کشاورزی ابهاماتی دارد. از یک سو، وزارت کشاورزی مکلف به اقداماتی برای تامین امنیت غذایی کشور است و از سوی دیگر، وزارت نیرو مکلف به مدیریت منابع آب است. در بخش‌هایی از فصل هفتم نیز آمده که این دو وزارت خانه باید با هم هماهنگ باشند.

این در شرایطی است که بنابر گزارش‌های رسمی داخلی و خارجی، بیش از ۹۶ درصد از مصارف آب در ایران در بخش کشاورزی است.

تجارت نیوز اشاره کرد که سال‌هاست که کشاورزی، آب‌های سطحی و زیرزمینی کشور را می‌بلعد و هشدار کارشناسان برای ادامه ندادن این رویه هم هیچ‌گاه نتیجه‌ای نداشت و در بر همان پاشنه چرخید.

بر أساس این گزارش، مرکز پژوهش‌های مجلس اخیرا در گزارشی درباره جایگاه آب در برنامه‌های عمرانی و توسعه ایران نوشت که با وجود نزدیک به هشت دهه تجربه در تدوین و اجرای برنامه‌های عمران و توسعه، مشکلات بخش آب همچنان پابرجا بوده و بحران آب در کشور پیچیده‌تر و گسترده‌تر هم شده است.

قطع آب در شهرهای شوط و ماکو

خبرآنلاین به نقل از رسانه‌های محلی نوشت: گویا در اثر بارش باران و جاری شدن سیل در روزهای گذشته، تصفیه‌خانه ماکو از مدار خارج شده و تامین آب شرب شهرهای شوط و ماکو با مشکل مواجه شده‌است.

بر اساس این گزارش، آب شرب شهر ماکو از دو روز گذشته قطع شده و این روند جمعه نیز ادامه خواهد داشت.