مقام ارشد آمریکایی: به دنبال تمدید طولانی مدت مذاکرات اتمی نیستیم

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

یک مقام ارشد آمریکا گفت که مذاکره کنندگان در وین به دنبال تمدید طولانی مدت گفتگوهای هسته ای با ایران نیستند. این مقام ارشد روز دوشنبه گفت که اما ادامه گفتگوها دست کم برای دو روز بعد از ضرب الاجل پایان ۳۰ ژوئن، (۹ تیرماه) نباید باعث تعجب شود.

روز یکشنبه یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده بود همه طرف های شرکت کننده در مذاکرات اتمی با ایران، در نظر دارند که گفتگوها را پس از پایان ضرب الاجل ۳۰ ژوئن ادامه دهند.

به گزارش یک خبرنگار صدای آمریکا، این مقام ارشد اشاره کرد که مسائلی که اکنون درباره آن با ایران گفتگو می شود، بسیار جزئی تر از مواردی است که در تفاهمنامه لوزان مورد بررسی قرار گرفت. تفاهمنامه لوزان، اساس توافق جامع احتمالی با ایران خواهد بود.
او تاکید کرد گفتگوهای اتمی با ایران برای امنیت ملی آمریکا، امنیت ملی شرکای آمریکا در گروه ۱+۵، منطقه، خاورمیانه و برای خود ایران، اهمیت فوق العاده ای دارد.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید نیز روز دوشنبه گفت مذاکره کنندگان آمریکا برای گفتگوهای که مدت آن احتمالا تمدید خواهد شد، در وین خواهند ماند.

در همین حال، نیلوفر پورابراهیم، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در وین می گوید در بحث برداشته شدن تحریم ها، پیشرفت هایی در مذاکرات روز دوشنبه حاصل شد، اما خبرنگاران در مورد جزئیات این پیشرفت ها، اطلاعاتی در دست ندارند.

لوران فابیوس، وزیر امورخارجه فرانسه پیشتر گفته بود مذاکره کنندگان در گفتگوهای اتمی با ایران تاریخ جدیدی برای اتمام مذاکرات تعیین نکرده اند.

وزیر امورخارجه فرانسه روز دوشنبه هشدار داد که اگر توافق اتمی با ایران «خیلی محکم» نباشد، دیگر کشورهای خاورمیانه نیز به دنبال دستیابی به سلاح اتمی خواهند بود.

به گزارش آسوشیتدپرس، فابیوس به گروهی از خبرنگاران گفت پیشرفت هایی در مذاکرات جاری وین بدست آمده و همه طرف ها به این اصل واقف هستند تا زمانی که روی همه مسائل توافق نشده، توافقی بدست نیامده است.

آقای فابیوس که گفته می شود کشورش موضع سخت تری در قبال ایران در مذاکرات اتمی داشته، گفت ایرانی ها پرسش هایی خاصی درباره چگونه برداشته شدن تحریم ها و برخی موارد دیگر دارند و کشورهای ۱+۵ نیز پرسش های خاصی از ایران دارند. او توضیح بیشتری در این مورد نداد.

وزیر خارجه فرانسه از پاسخ دادن به سوالات خبرنگاران درباره اینکه گفته می شود ایران از برخی از مفاد تفاهمنامه لوزان ممکن است عقب بکشد، خودداری کرد. او گفت برای بازگرداندن سریع تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران در صورتی که این کشور از توافق جامع اتمی احتمالی سرپیچی کند، همکاری خوبی با چین و روسیه وجود دارد.

او همچنین گفت انتظار دارد که همه وزیران خارجه هفت کشور شرکت کننده در گفتگوها این هفته به وین بیایند.

قرار است سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه روز سه شنبه به وین بازگردد و با جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفتگو کند.

مقامات آمریکایی روز دوشنبه دور جدیدی از گفتگوها را با یوکیو آمانو، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی آغاز کردند.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا که ریاست هیئت آمریکایی در وین را برعهده داشت، با آقای آمانو دیدار کرد. وندی شرمن، مذاکره کننده آمریکایی نیز در وین حضور دارد.

به گزارش خبرنگار صدای آمریکا، جان کری در حالی که وارد هتل محل مذاکرات می شد، گفت هنوز مذاکره کنندگان مشغول کار هستند و برای قضاوت خیلی زود است.

جان کری در پاسخ به این سوال خبرنگاران که آیا پیش بینی می کند که مذاکره کنندگان با ایران به توافق برسند پاسخ داد: «خواهیم دید.»

روز دوشنبه، جواد ظریف در مذاکرات وین حضور نداشت. او اواخر روز یکشنبه برای مشورت با مقامات ایران به تهران بازگشت. انتظار می رود وزیر امورخارجه ایران روز سه شنبه برای ادامه گفتگوهای هسته ای به وین بازگردد.

رسانه دولتی ایران گزارش داده است که بازگشت آقای ظریف به تهران از قبل برنامه ریزی شده بود.

در همین حال در تهران گزارش شده است مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران به تیم مذاکره کننده اتمی این کشور پیوسته است.

خبرگزاری دولتی ایران می گوید حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه رئیس جمهوری ایران و علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز روز سه شنبه با جواد ظریف راهی وین می شوند.

در همین حال، خبرگزاری های ایران گزارش داده اند که کار نگارش متن توافق جامع اتمی، روز دوشنبه در وین از سر گرفته شد و نمایندگان ایران با هلگا اشمید، مذاکره کننده اتحادیه اروپا دیدار و گفتگو کردند.

یک مقام آمریکایی روز دوشنبه در وین در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا درباره موضوع تحریم ها گفت که طبق تفاهمنامه لوزان، ایران یک رشته گام های داوطلبانه بر می دارد که راستی آزمایی خواهد شد و بر اساس آن گام ها، تحریم ها علیه ایران نیز مرحله به مرحله برداشته می شود. او اضافه کرد اما برای برداشته شدن تحریم ها، یک سری مقدماتی باید آماده شود و اینگونه نیست که بتوان همه تحریم ها را با یک دکمه لغو و حذف کرد، کارهای اداری بسیاری باید انجام شود و تعاملات زیادی باید با موسسات مالی صورت بگیرد.

او گفت اقدامات ایران توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی(تائید و تصدیق) می شود.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تریتا پارسی: خیلی مهم است که طرفین مذاکرات اظهارات منفی درباره گفتگوها نداشته اند

تریتا پارسی، کارشناس امور ایران و رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا، در گفتگو با صدای آمریکا گفت طرفین مذاکرات اتمی هنوز به توافق نرسیده اند اما در مذاکرات پیشرفت هایی داشته اند.

او روز دوشنبه به نیلوفر پورابراهیم گفت در بحث برداشته شدن تحریم ها همزمان با امضای تحریم ها، ظاهرا این موضوع حل شده اما جزئیات آن اعلام نشده است. او گفت ایران و آمریکا در مورد محدود شدن برنامه اتمی و تحریم ها، همزمان گام هایی برخواهند داشت.

جان کری و جواد ظریف روز یکشنبه چندین بار با یکدیگر گفتگو کردند. جان کری همچنین با وزیران امورخارجه آلمان و بریتانیا دیدار و گفتگو کرد.

گزارش تصویری صدای آمریکا از محل مذاکرات اتمی ایران و ۵+۱ در وین (۱)