کارگران، معلمان، بازنشستگان و کارکنان ادارات روز سهشنبه سوم مهر با تاکید بر مطالبات صنفی و معیشتی در چندین نقطه ایران دست به اعتصاب و اعتراض زدند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران معدن طَزَره شرکت زغال سنگ البرز شرقی، در استان سمنان، روز سهشنبه سوم مهر، برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند.
ایلنا مطالبات معترضان را از جمله تصحیح عناوین شغلی غیرواقعی کارگران شرکتی در لیست بیمه، حذف پیمانکار و رفع مشکلات بیمه ذکر کرده است.
بنا بر این گزارش، کارگران پیمانکاری اعلام کردهاند که تا زمانی که به نتیجه قطعی نرسند و پاسخ مشخصی از مسئولان دریافت نکنند، به اعتراض صنفی خود ادامه میدهند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
کارگران و معدنچیان در ایران علاوه بر مشکلات معیشتی و صنفی، با معضل عدم ایمنی محیط کار دست و پنجه نرم میکنند.
در پی وقوع انفجار معدن زغالسنگ «معدنجوی» طبس در شامگاه شنبه ۳۱ شهریور، مقامات هلال احمر اعلام کردند که ۵۱ تن کشته و ۲۰ تن زخمی شدند. در شهریورماه سال گذشته هم انفجار یکی از معادن طزره دامغان دستکم شش کشته و زخمی برجای گذاشت.
ازسوی دیگر، کارگران پارس جنوبی در هشتمین هفته متوالی با تاکید بر مطالبات خود تجمع کردند.
معترضان بر مطالبات خود شامل «بازگشت به کار حجت رضایی، نماینده اخراجی کارگران»، «اجرای توافقات قبلی در زمینه مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ»، «اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل»، «تغییر شرایط تردد و دستمزد رانندگان استیجاری و اجرای طرح طبقهبندی برای رانندگان غیرمالک»، «اجرای بدون تبعیض ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای کارگران اداری و پشتیبانی»، تاکید کردهاند.
به گزارش ایلنا، حدود ۳۰۰ تن از کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر هم برای ششمین روز متوالی اعتصاب و تجمع کردند.
بنا بر این گزارش، کارگران به «اجرا نشدن تبدیل وضعیت»، «اجرا نشدن طرح طبقه بندی»، «نداشتن امنیت شغلی» و «مشکلات پرداخت بیمه کارگران» معترض هستند.
ایلنا به نقل از یکی از معترضان گزارش داد که کارگران پیمانکاری این مجموعه پتروشیمی همچنین به تبعیض میان آنها و نیروهای قراردادی و رسمی اعتراض دارند.
این کارگر معترض گفت که کارفرمای شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر حاضر نیست به تعهدات خود در برابر کارگران عمل کند.
همزمان، معلمان دوره سوادآموزی در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند.
به گزارش کانال خبری «اعتراض مدنی بازار»، معترضان بنرهایی از استانهای فارس، قم و گیلان با خود حمل میکردند.
کارکنان رسمی مخابرات تبریز، اردبیل و تهران نیز در اعتراض به «تاخیر و بینظمی در پرداخت حقوق»، «مسدودشدن غیرقانونی کمکهزینههای رفاهی» و «توقف پرداخت کمک هزینههای مناسبتی» برای دومین روز متوالی تجمع کردند.
گروهی از بازنشستگان کشوری در استان کرمانشاه هم در مقابل صندوق بازنشستگی این استان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همزمان، شماری از کارکنان شبکه منطقه سیستان و بلوچستان در اعتراض به «تاخیر در دریافت حقوق مرداد و شهریور، عیدی و سنوات سال قبل» دست به تجمع زدند.
در پی وخامت اوضاع اقتصادی در ایران، اعتراضات و اعتصابات صنفی و کارگری افزایش یافته است.
اعتراضهای معیشتی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان در ایران در حالی رو به گسترش است که معاونت سیاسی سپاه پاسداران در نشریه خود خطاب به «وزارتخانههای مرتبط با بازار و اقتصاد» اعلام کرد که «باید آرایش جنگی بگیرند» و خود را برای «جنگ اقتصادی» آماده کنند.