وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران میگوید که "زنانه شدن اعتیاد" یکی از مسائل جدی جامعه ایران است و مراکز ترک اعتیاد ویژه زنان باید گسترش پیدا کند. او سوءاستفادههای جنسی را یکی از خطرات احتمالی برای زنان پس از ترک اعتیاد دانسته است.
علی ربیعی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران روز دوشنبه ۷ تیر به یک مرکز ترک اعتیاد زنان در تهران رفت و گفت که شیوع اعتیاد در زنان ایرانی از ۴ درصد کل معتادان به ۱۰ درصد رسیده است.
به گفته آقای ربیعی، بسیاری از زنان وقتی پس از اعتیاد به جامعه باز میگردند، از خانواده "طرد" میشوند و یا چون در سنین پایین طلاق گرفتهاند "بیخانمان" هستند بنابراین "به شدت در معرض سوءاستفادههای جنسی و یا بازگشت دوباره به مصرف مواد" قرار دارند. به همین دلیل وزیر رفاه ایران معتقد است که باید خوابگاههایی ایجاد شود تا این افراد بتوانند صبحها به زندگی اجتماعی خود پرداخته و شبها در آنجا اقامت کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران همچنین اعلام کرد که در حال حاضر ۶۰۲ هزار نفر تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد بهزیستی هستند که به صورت داوطلبانه یا بنا بر اجبار خانوادهها و بدون دخالت مراجع قضایی و انتظامی به این مراکز مراجعه کردهاند. ضمن این که یک هزار و ۱۴۲ مرکز ترک اعتیاد در ایران وجود دارد که ۹۳ مرکز و تیم درمانی آن مخصوص زنان است و ۴۱ هزار و ۶۸۵ زن تحت پوشش این مراکز هستند. سالهاست که از سوی مقامات ایرانی تعداد معتادان ایرانی در حدود یک میلیون و سیصدهزار نفر اعلام میشود اما همواره نسبت به گسترش اعتیاد هشدار داده میشود.
آذر ماه سال گذشته با درخواست دولت و موافقت قوه قضاییه، پلیس تهران عملیات جمعآوری زنان "معتاد متجاهر" را، یعنی کسانی که اعتیادشان علنی است، آغاز کرد.
اما تعداد زنان دستگیر شده در رسانهها خبرساز شد چرا که نیروی انتظامی آمار معتادان زن در سطح شهر تهران را هزار نفر اعلام کرده بود اما فرمانداری تهران این تعداد را ۵۰۰ نفر میدانست. در نهایت فرماندار تهران گفت که "تمام این آمارها حدسی است."