مجلس ایران دو هزار میلیارد تومان به برنامه موشکی و سپاه قدس اختصاص داد

در حالیکه دولت ایالات متحده و اعضای کنگره آمریکا حکومت ایران و سپاه پاسداران را حامی تروریسم و ناقض حقوق بشر می‌دانند، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اقدامی برای مقابله با آنچه تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران نامیدند، دو هزار میلیارد تومان به توسعه برنامه موشکی و بودجه نیروی قدس سپاه پاسداران را تصویب کردند.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، متعلق به مجلس شورای اسلامی، اختصاص این مبلغ در جریان تصویب «طرح مقابله با اقدامات آمریکا» در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۲ مرداد صورت گرفت. نمایندگان به اتفاق آرا به این طرح ۱۶ ماده‌ای، که به منظور تقویت اقدامات سپاه پاسداران، برنامه هسته ای و برنامه موشکی تنظیم شده و وظایفی را به قوه قضائیه و وزارت خارجه محول کرده، رای دادند.

نیروی قدس سپاه پاسداران به فرماندهی قاسم سلیمانی در درگیریهای منطقه ای از لبنان، سوریه و عراق گرفته تا یمن، نقش دارد و از شبه نظامیان شیعه در این مناطق، از جمله حزب الله لبنان که متهم به اعمال تروریستی است،حمایت میکند.

دولت ایالات متحده و اعضای کنگره آمریکا حکومت ایران و سپاه پاسداران را حامی تروریسم و ناقض حقوق بشر می‌دانند و برنامه موشکی ایران را نیز خطری برای منطقه عنوان می‌کنند. آمریکا همچنین اقدامات ایران در منطقه خاورمیانه را مخرب و مداخله جویانه می‌داند.

از این رو، اعضای کنگره آمریکا اوایل مرداد ماه طرح تحریم‌های ایران، کره شمالی و روسیه را به دلیل نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم، توسعه برنامه موشکی و نقض قطعنامه‌های شورای امنیت تصویب کردند.

این تحریم‌ها با امضای دونالد ترامپ به قانون تبدیل شد. برخی سناتورهای جمهوریخواه این قانون را را قانون «مقابله با خلافکاری‌های غیرهسته‌ای ایران» خواندند.

سه جنبه برای تحریم‌های ایران

تحریم ایران سه جنبه دارد. اعضای کنگره معتقدند ایران برنامه موشکی را برخلاف قطعنامه شورای امنیت پیش برده است. براساس قطعنامه شورای امنیت بعد از توافق هسته ای، ایران از آزمایش موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شد. ایران آزمایش موشک بالستیک را ادامه داده و می گوید که که جنبه دفاعی دارد.

از سوی دیگر حمایت ایران از گروه های تروریستی موجب شده تا کنگره آمریکا این تحریم را تصویب کند. ایران از شیعیان بحرین و یمن و گروه های حماس و حزب الله که از نظر آمریکا گروه تروریستی محسوب می شوند، حمایت می کند. اعضای کنگره امیدوار هستند با این تحریم ها، نام سپاه در فهرست گروه های تروریستی قرار بگیرد.

همچنین نقض حقوق بشر دیگر دلیل این تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران است.

بند مربوط به تحریم علیه نقض حقوق بشر در ایران، وزیر خارجه آمریکا را ملزم میکند به فاصله ۹۰ روز پس از به اجرا در آمدن قانون، و هر سال پس از آن، لیستی از افرادی را به کنگره ارائه کند که براساس شواهد معتبر از آن تاریخ مسئول قتلهای غیرقانونی، شکنجه ، و نقض حقوق بشر علیه افرادی بوده اند که در ایران برای افشاگری در مورد فعالیتهای غیرقانونی مقامات رژیم ایران فعالیت کرده اند یا برای کسب خبر و دفاع از حقوق بشر یا ارتقا آن در زمینه هایی مانند آزادی مذهب، بیان، و گرد همایی، و نیز حق برخورداری از دادگاه عادلانه و انتخابات دمکراتیک فعالیت کرده اند.

تحریم افرادی که نامشان در لیست وزارت خارجه قرار گیرد، شامل مسدود کردن تمام اموال و منافع و دارایی آنهاست. این قانون همه کسانی را هم که به هر نحوی با این گونه افراد همکاری کنند شامل میشود.

حال مجلس ایران با تصویب طرحی که نام «مقابله با اقدامات آمریکا» روی آن گذاشته است مبلغ هزار میلیارد تومان به برنامه موشکی ایران، هزار میلیارد تومان به نیروی قدس سپاه پاسداران و دو هزار میلیارد تومان به توسعه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی افزون بر بودجه سالانه آنان اختصاص داده است.