روزنامه کانادائی ونکوور سان زیر عنوان "رجز خوانی دریائی ایران نقابی برای پوشاندن وضعیت بد اقتصادی" می نویسد رژیم ایران به رهبری آیت الله علی خامنه ای سال ها نشان داده است که برای منحرف ساختن و به تاخیر انداختن تقبیح ها و تحریم های بین المللی علیه برنامه اتمی تهران از قابلیتی ماهرانه برخوردار است، اما این باربا توجه به موقعیت زمانی و چگونگی شکل گیری وقایع جای تعجب است اگر خامنه ای و افرادش بتوانند بی عیب و نقص به چنین رفتاری ادامه دهند.
به رغم رویاروئی رژیم تهران با چهار دور تحریم های سازمان ملل متحد به سبب بی اعتمادی به صلح آمیز بودن برنامه اتمی رژیم ، اکنون آمريکا تحریم های نفتی و مالی جدی و جدیدی را وضع کرده است، که قرار است توسط اتحادیه اروپا دنبال شود.
صادرات نفت تامین کننده ۸۰ درصد درآمد ارزی ایران ونیمی از درآمدهای دولتی است. تهران در سال های اخیربرای فروش نفت خود سراغ بازارهای آسیائی رفته است تا بتواند با تحریم های اروپا و غرب مقابله کند.
چین اکنون بزرگترین طرف تجاری ایران است. اما دیگر کشورهای آسیائی، ازجمله هند، ژاپن و کره جنوبی، به سبب نگرانی هائی فزاینده در مورد قابلیت اعتماد به نفت رسانی ایران، توجه خود را به منابعی جایگزین معطوف ساخته اند.
دور نمای اقتصادی ایران، و بنوبه خود وضعیت رژیم خامنه ای، روز سه شنبه تیره تر شد، زیرا آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه گفت اتحادیه اروپا - که خریدار ۳۰ درصد نفت تولیدی ایران است - باید تحریم های جدید آمريکائی را کپی کند.
مانورهای دریائی ایران در چند روز گذشته در خلیج فارس، و تهدید های همراه آن در مورد بستن تنگه هرمز، که قریب ۴۰ درصد عرضه نفت جهان از آنجا می گذرد تلاشی برای بازداشتن اتحادیه اروپا و دیگران از وضع تحریم های جدید است. اما اقتصاد ایران از بسته شدن تنگه هرمز بیشترین زیان را می بیند و می تواند به عاملی برای یک رویاروئی نظامی با آمريکا منجر شود. خامنه ای طبعا چنین راهی را انتخاب نمی کند، مگر آنکه وقایع از کنترل خارج شود.
او البته می تواند با عمل کردن به خواست های بین المللی برای رفع هرگونه شک و ترئید به برنامه اتمی ایران تمامی تاسیسات را به روی بازرسی های بین المللی باز کند و غنی سازی اورانیوم را متوقف سازد - که تهران می گوید فقط تامین کننده سوخت برای رآکتورهای مولد برق است، اما درعین حال می تواند برای تولید تسلیحات اتمی نیز مورد استفاده قرار گیرد.