بر خلاف وعدههای مختلف مقامات دولت جمهوری اسلامی درباره تلاش برای رفع اختلال زمان در انواع گجتهای هوشمند ایرانیان، این معضل در سال جدید کماکان برقرار است و برخی وسایل الکترونیک یک ساعت جلوتر را نشان میدهند.
در پی ناهماهنگی میان قوای مجریه و قضاییه ایران، در ماههای پایانی سال ۱۴۰۱ لایحه و یا طرحی برای تغییر ساعت رسمی کشور (در ابتدای بهار ۱۴۰۲) در مجلس شورای اسلامی تصویب نشد و روند هر ساله آن را با تصویب لغو تغییر ساعت، دچار اختلال کرد.
باشگاه خبرنگاران وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی گزارش داده است که با وجود گذشت «۱۴ روز» از آغاز سال جدید، ساعت برخی دستگاههای آنلاین مانند «گوشیهای موبایل و تبلتها» همچنان یک ساعت جلوتر را نشان میدهد.
بر این اساس، ساعت ۲۴ روز اول فروردین، با وجود مصوبه سال گذشته مجلس شورای اسلامی مبنی بر «لغو تغییر ساعت رسمی کشور»، زمان در برخی موبایلها و دستگاههای الکترونیک آنلاین به صورت خودکار «همچون سالهای قبل»، یک ساعت به جلو کشیده شده است.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی پس از بروز این اختلال، مدعی شد که همه اقدامات لازم [برای مطلع کردن مراجع جهانی از ثابت ماندن ساعت در ایران] را از ماهها قبل انجام داده است.
از سوی دیگر، سازمان دولتی تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در اطلاعیهای جداگانه، مشکل «اختلال ساعت» برخی گوشیها را مربوط به «شرکت سازنده آنها» دانسته و از «پیگیریهای لازم» برای حل این مشکل و «انتشار بهروزرسانی جدید از سوی تولیدکنندگان تلفن همراه» خبر داده بود.
این چالش تا آن جا پیش رفت که روز پنجم فروردین متن مصوبه هیأت دولت ابراهیم رئیسی در مورد «ساعات آغاز به کار دستگاههای مختلف» در رسانههای ایران منتشر شد.
بر پایه نامهای که با امضای محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی منتشر شده، ساعت آغاز به کار والدین در «تعامل» با دستگاههای اجرایی «شناور» شده است تا شاید کمی از این نقص تغییر نکردن ساعت و طبعات آن بکاهد.
با این حال، این مشکل در چهاردهمین روز فروردین و آغاز به کار رسمی مدارس و ادارات، همچنان باقی است و برخی گوشیها اجازه تنظیم غیرخودکار (دستی) ساعت را به کاربران نمیدهند و با وجود امکان تنظیم دستی ساعت روی برخی دیگر از گوشیها نیز عقب کشیدن دستی ساعت مشکلاتی را برای کار با برخی اپلیکیشنها و نرمافزارهای آنلاین ایجاد کرده است.