معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اعلام کرد از ٢١ تا ٢٧ تیرماه، ۲۰ هزار و ۳۴۷ تن در استان خراسان جنوبی، به دلیل وجود ریزگردها روانه اورژانس شدهاند.
به گفته اکبر اسماعیلی، از این تعداد ١٨ هزار تن، به طور سرپایی معالجه و ۲ هزار و ٢۰۰ تن نیز بستری شدهاند.
او افزود: یک هزار و ۱۰۴ تن از مراجعهکنندگان بیماران قلبی و عروقی، و بیش از یک هزار تن هم بیمار تنفسی بودهاند.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، غالب مراجعهکنندگان از شهرستانهای بیرجند، درمیان، زیرکوه، و نهبندان بودهاند.
خراسان جنوبی به دلیل وجود سالانه ٧۰۰ هزار تن گرد و غبار، جزو شش استان اول ایران در این حوزه است.
این در شرایطی است که طوفان شن در استان سیستان و بلوچستان طی هفتههای اخیر بیش از یک هزار تن از اهالی این استان را نیز روانه بیمارستان کرده بود.
کارشناسان در «نشست تخصصی آب، توسعه، و مهاجرت اقلیمی» که روز بیست و نهم خرداد توسط «رصدخانه مهاجرت ایران» در تهران برگزار شد، اعلام کردند که علاوه بر کاهش «۷۶ درصدی» منابع آبی تجدیدپذیر در نیم قرن گذشته، ایران در سیاستگذاری و عملکرد مربوط به تغییرات اقلیمی و مهاجرتهای داخلی ناشی از رویدادهای این بخش نیز رتبه آخر را دارد.
کاظم کردوانی، جامعهشناس در گفتگو با بخش فارسی «صدای آمریکا» ضمن اعلام اینکه در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۵ خورشیدی، بیش از «۴ میلیون تن» از ایرانیان مجبور به تغییر محل اقامت خود در داخل کشور شدهاند، «فقر، بیکاری و مشکلات اقلیمی» را دلایل اصلی «افزایش مهاجرت» داخلی دانسته است.