سینماهای شهرستانها با امکانات نیم قرن پیش

سینماهای شهرستانها با امکانات نیم قرن پیش

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در پی نشست مجید مسچی مدیرعامل موسسه «سینماشهر» متولی بازسازی سینماهای کشور با مسئولان استان کرمانشاه گفته شد: سینماهای كرمانشاه بازسازی می‌شوند.

مجید مسچی مدیر عامل موسسه سینما شهر که مسئولیت بازسازی سینماهای کشور را برعهده دارد، تایید کرد تنها پانزده درصد صندلی های سینماهای فرسوده اما دایر شهرستانها مورد استفاده قرار می گیرد. او ابراز امیدواری کرد با برنامه ریز ضریب استفاده از سالن های سینما به پنجاه درصد برسد.

مجید مسچی مدیر این موسسه افزود هم اکنون ۳۱۵ سالن نمایش در قالب ۲۶۰ سینما با ظرفیت ۴۳ هزار صندلی در سطح کشور فعال اند.

استان های کردستان و کرمانشاه هرکدام یک سینما

خبرگزاری مهر گزارش کرد: استان کردستان نزدیك به یك میلیون و۴۵۰ ‪ هزار تن جمعیت دارد که در سطح ۲۵ شهر و ۱۰۰۰ روستا پراکنده اند. و ۱۰ شهرستان این استان تنها یک سالن سینما با ظرفیت ۴۵۰ صندلی دارد

سینمای چندکاره

خبرگزاری ایسنا نیز به نقل از عباس سروری رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه گفت در مرکز استان ۲ سالن سینمای پیروزی و آزادی از ۲ سال پیش به دلیل ورشکستگی و نبود توان مالی تعطیل شده اند و سینما فرهنگ تنها سینمای فعال کرمانشاه نیز برای ادامه بقا چند کاره شده است.

سروری افزود: این سینماها با کیفیت ۵۰ سال پیش فعالیت می‌کنند و هزینه نگهداری آنها بسیار بالاست و این کهنگی تجهیزات سالن های سینماهای کشور مختص کرمانشاه نیست؛ بلکه کلیه سینماهای دائر در شهرستان ها گرفتار همین آفتند.

امیرحسین علم الهدی یکی از مدیران بنیاد سینمایی فارابی در گفتگو با خبرگزاری مهر گفته بود: «ایران بر اساس تعداد جمعیت و آخرین استانداردهای جهانی به ۷۰۰۰ سالن نمایش فیلم نیاز دارد و با توجه به تعداد ۲۶۰ سالن فعال در کشور، کمبود سینمای ایران در این عرصه بیش از ۶۷۰۰ سالن است.»

آمار ارائه شده نشانگر کارنامه بسیار پایین مسئولان وزارت ارشاداسلامی بعنوان متولی راه اندازی سینماهای کشور است. زیرا این مدیر فارابی در گفتگو با خبرگزاری مهر افزود: ایران با داشتن ۲۱۰ سینما و ۲۶۰ پرده اکران فیلم تنها توانسته از مجموع ۸۰۴ شهر کشور فقط ۷۵ شهر را سینمادار کند و حدود ۷۲۹ شهر کشور سالن سینما ندارند.

ساخت ۶ هزار سالن سینمای جدید ۳ هزار سال طول می کشد

امیرحسین علم‌الهدی افزود: طبق معیارهای جهانی بر اساس هر ۱۰ هزار نفر جمعیت یک سالن سینما تعریف می‌شود. اما در ایران با وجود ۲۶۰ پرده نمایش برای هر ۲۶۹٫۲۳۱ نفر یک سالن سینما وجود دارد. چنانچه ایران بخواهد به استانداردهای جهانی نزدیک شود، باید ۷۰۰۰سالن سینما داشته باشد، یعنی ۶۷۴۰ سینمای دیگر. که تنها تهران خود به تنهایی نیازمند ۱۰۰۰ سالن سینمای اضافه است.

ساخت این همه سالن سینما در ایران با توجه به عملکرد مدیران سینمایی وزارت ارشاد که طی یکسال اخیر تنها ۲ سالن سینما را راه اندازی کرده اند، بیش از ۳۰۰۰ سال نیاز هست تا به چنین هدفی دست یافت.

جایگاه سرانه سینمای ایران پایین از مراکش و اندونزی

وی با اشاره به جدولی که با موضوع سرانه سالن سینما در نشریه فوکوس درج شده افزود: با نگاهی به این جدول که بر اساس آمارهای جهانی استخراج شده از نشریه فوکوس ۲۰۰۷ موسسه سمعی و بصری اتحادیه اروپا است، ایران از میان ۵۷ کشور دارای سرانه سینما متاسفانه رتبه ۵۳ را دارد و بالاتر از مصر و تونس و پائین‌تر از مراکش و اندونزی ایستاده است.

علم‌الهدی در پایان یادآور شد: نظریه‌پردازان سینما را یکی از مهمترین شاخصه‌های توسعه نام نهاده‌اند. یکی از دلایل افزایش ضریب امنیت اجتماعی در جوامع امروزی رابطه مستقیم آن با تعداد سالن‌های سینما است و هر چه آمار سالن‌ها در جوامع رو به افزایش باشد، شاخص‌های امنیت اجتماعی آن کشور رو به بالا دارد.

به گفته این کارشناس: یکی از معضلاتی که کشورهای توسعه‌نیافته با آن درگیرند ضریب پائین تفریح دسته جمعی خانواده‌ها در بیرون خانه است. نداشتن گردش درونشهری و سفر برونشهری و رفتن به تئاتر و کنسرت و فیلم دیدن در سینما که آن را تلطیف‌کننده فضای خشن جوامع شهری نام می‌برند همگی نشان از ناخوشی مردمان چنین دیاری دارد.

شهرستان ها فراموش شده اند

به گفته یکی از کارشناسان عدم برنامه ریزی برای توسعه زیرساخت های فرهنگی در شهرستان ها از جمله ساخت سالن های سینما، نمایش، اجرای موسیقی و دیگر هنرهای اجرایی موید این واقعیت است که دولت مستقر در تهران و مدیران اعزام شده با فراموشی شهرستان ها نشان داده اند شناخت درستی از نیازهای فرهنگی مردم ندارند.