با انتشار فهرست منتخبان شورای شهر تهران، مشخص شد که تعداد اعضای زن پنجمین دوره شورای شهر تهران دو برابر هر یک از دورههای قبل خواهد بود.
بر اساس نتایج اعلام شده از سوی فرمانداری تهران، شهربانو امانی، بهاره آروین، زهرا صدراعظم نوری، ناهید خداکرمی، زهرا نژادبهرام و الهام فخاری به شورای شهر پنجم راه یافتهاند، این درحالیست که در هر یک از دوره های قبل تنها سه زن به عضویت شورای شهر درآمده بودند.
در دوره اخیر که اعضای شورای شهر به ۳۰ نفر افزایش یافت، تنها یک دهم اعضای شورا را زنان تشکیل می دادند که این موضوع در جلسات شورا بسیار ملموس بود.
در ایران، اصلاح طلبان بر خلاف اصولگرایان بر حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی تاکید دارند و تعداد بیشتری از نامزدان زن را در فهرست انتخاباتی خود میگنجانند. به همین ترتیب هم حضور شش زن در میان برندگان انتخابات شورای شهر ناشی از راهیابی تمام نامزدان فهرست اصلاح طلبان به شورای شهر است.
محمد باقر قالیباف، شهردار منتخب شورای شهر تهران در دورههای اخیر، از سوی منتقدان خود متهم به استفاده نکردن از مدیران زن در شهرداری و جداسازی کارکنان زن در برخی از ادارات این مجموعه شده بود.
انتخابات شوراهای شهر و روستا در ایران همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و میان دوره ای مجلس روز ۲۹ اردیبهشت برگزار شد.
هر چند نهادهای بین المللی تاکید دارند بخاطر نقش شورای نگهبان در روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و مجلس، این انتخابات آزاد نیست اما در انتخابات شوراها بررسی صلاحیت نامزدها بر عهده هیات نظارت بر انتخابات شوراهاست که زیر نظر مجلس فعالیت دارد.
با اینکه این دوره انتخابات شوراها برخی چهره های منتقد حکومت تایید صلاحیت شدند اما با فشار دادگستری و شورای نگهبان همین هیات نیز چهره هایی مثل عبدالله مومنی، که بعد از اعتراضات سال ۸۸ چند سال زندانی شدند را در نهایت برای انتخابات شوراها رد صلاحیت کرد.