در حالی که سازمان مدیریت بحران ایران در مورد وقوع طوفان و بارش رگبار به استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان هشدار داده است، روز شنبه ۱۰ مهر و در پی وقوع طوفان در سیستان و بلوچستان ۵۲ نفر به دلیل «مشکلات چشمی، تنفسی وقلبی» به مراکز درمانی مراجعه کردند و سه نفر بستری شدند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی بختیاری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران ایران گفت در طول روزهای شنبه و یکشنبه «به دلیل نزدیک شدن جریانات چرخند حارهای، پیشبینی وقوع رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید در مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان و شرق استان هرمزگان وجود دارد.»
آقای بختیاری افزود در این مناطق «احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانههای فصلی» وجود دارد و از آماده باش دستگاههای امدادی، خدماتی و انتظامی برای «مداخله به موقع در امدادرسانی» خبر داد.
همزمان، رئیس گروه پیشبینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان، با اعلام نزدیک شدن «چرخند حارهای شاهین» به چابهار گفت با قدرتمندتر شدن تدریجی چرخند شاهین «ارتفاع امواج ناشی از آن در سواحل جنوب شرق کشور به حدود ۴ متر» خواهد رسید.
علی ملاشاهی با بیان این که سیستان و بلوچستان «در محاصره ۷ مخاطره جوی قرار دارد» گفت که پیشبینی میشود «از اواخر وقت جمعه تا یکشنبه حداقل شش مخاطره جوی شامل بارش شدید، رعد و برق و صاعقه، تندبادهای شدید و گردوخاک، سیلاب، بالاآمدن آب دریا و رودخانه های فصلی، افزایش ارتفاع موج و متلاطم شدن دریا در نیمه جنوبی استان» و «توفان گردوخاک» در شمال این استان روی دهد.
وی شهرستان های چابهار، کنارک، دشتیاری، زرآباد، فنوج، قصرقند، سرباز، نیکشهر، جنوب ایرانشهر، بزمان، سراوان، سیب سوران و مهرستان را در معرض این مخاطرات هفت گانه برشمرد و از مردم این مناطق خواست «از تردد در حاشیه مسیل ها و رودخانه های فصلی خودداری کنند و از هرگونه صعود به ارتفاعات و چرای دام بپرهیزند.»
همچنین، دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان دستور تخلیه روستاهای در معرض خطر در جنوب این استان را صادر کرده است.
در هرمزگان نیز، مدیر کل مدیریت بحران استانداری پیش بینی کرد تندباد شدید در مناطق ساحلی باعث «اختلال در کلیه فعالیتهای دریایی و آسیب به تاسیسات ساحلی و فراساحلی» شود.
مهرداد حسن زاده همچنین از احتمال بالا آمدن آب رودخانهها و سیلابی شدن رودخانههای فصلی طی روزهای شنبه تا دوشنبه خبر داد.
سیستان و بلوچستان از جمله مناطق ایران است که در برخی از ماه های سال در معرض تغییرات شدید آب و هوایی است. با این حال، پیامدهای بروز طوفان در این استان به دلیل آن چه توسط کارشناسان «سوءمدیریت» و «ناکارآمدی مدیران» ارزیابی شده، بیش از گذشته زندگی مردم این منطقه را دستخوش تلاطم کرده است.
به طوری که خشک شدن تالاب بینالمللی هامون و شدت یافتن پدیده گرد و غبار باعث شده است مردم شمال استان سیستان و بلوچستان از دسترسی به هوای سالم محروم باشند. نیره پورملایی، مدیر کل محیط زیست سیستان و بلوچستان در سال ۹۷گفت مردم این مناطقه در سه ماه نخست امسال فقط ۴۹ روز هوای سالم داشته اند.
مقامات ایران معمولا نسبت به هشدار فعالان محیط زیست بی اعتنا هستند و در مورادی این فعالان را متهم به اقدامات ضدامنیتی می کنند. مراد طاهباز یک فعال سرشناس محیط زیست ایرانی تبار است که تابعیت ایالات متحده و بریتانیا را دارد. او بهمن ۱۳۹۶ به همراه چند تن دیگر از فعالان محیط زیست بازداشت و به اتهام آنچه «جاسوسی» عنوان شده، به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.