همزمان با آغاز اعتصابهای سه روزه در سراسر ایران و تداوم نزدیک به سه ماه اعتراضات سراسری در کشور، بازار بورس تهران روز دوشنبه نیز با خروج شدید «پول حقیقی» روبهرو بود.
به گزارش رسانههای اقتصادی ایران، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار در معاملات روز دوشنبه برای یازدهمین روز پیاپی منفی بود و ۱۷۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز دوشنبه شاخص کل بورس تهران نسبت به روز کاری قبل بیش از ۴۲۰۰ واحد افت کرد و به ۱.۴ میلیون واحد رسید.
همچنین شاخص کل فرابورس به میزان ۱۵ واحد تنزل کرده و در سطح ۱۸ هزار و ۶۴۰ واحد جای گرفت و به این ترتیب بورس تهران روز دوشنبه بار دیگر عمدتا قرمزپوش شد.
وضعیت بورس تهران در هفته ابتدایی آذر ۱۴۰۱ نیز نشاندهنده وجود سایه ترس از آینده و ناکارآمدی سیاست گذاری مسئولان است. بورس در این روز به رنگ قرمز درآمد تا آینه تمام نمای اقتصاد ایران باشد.
بازار بورس از جمله بخشهایی بود که رئیسی وعدههای زیادی برای بهبود آن داده بود، اما در دوران ریاست جمهوری او نه تنها شرایط بهبود پیدا نکرده بلکه چشم انداز منفی این بازار باعث خروج به طور متوسط ۳۰۰ میلیارد تومان پول در روز توسط اشخاص حقیقی از آن شده است.
پیشتر یک اقتصاددان در مصاحبه با صدای آمریکا وضعیت بحرانی اقتصاد ایران، را ناشی از «کسر بودجه دولت» و «افزایش پایه پولی» و نیز «چشمانداز مبهم سیاسی» دانسته بود.
احمد علوی، اقتصاددان و استاد دانشگاه، همچنین به دلایل روانی از جمله عدم اطمینان مردم نسبت به آینده «کدر» اقتصاد و سیاست کشور و خروج متعاقب سرمایهها از بازار بورس و در عوض روی آوردن سرمایهداران به خریدن سکه و طلا اشاره کرده و گفته بود که سرمایهداران ایرانی در کنار تبدیل سرمایههایشان به سکه و طلا، سرمایههای خود را به کشورهای همسایه، از جمله ترکیه، منتقل کردهاند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند