ماجرای عکس های شجونی و یک زن در خانه امن ساواک چه بود

جعفر شجونی، روحانی اصولگرا

برنامه صفحه آخر این هفته صدای آمریکا به مناسبت درگذشت جعفر شجونی، واعظ و روحانی سرشناس اصولگرا، به موضوع تصاویر منتشر شده از او با یک زن برهنه در پیش از انقلاب پرداخت.

در این برنامه که روز جمعه ۲۱ آبان به نمایش درآمد، بخشی از صحبت‌های جعفر شجونی با برنامه «دید در شب» پخش شد که در آن آقای شجونی این عکس‌ها را توطئه ساواک برای بدنام کردن آخوندها عنوان کرد.

این در حالیست که پرویز ثابتی، مسئول امنیت داخلی ساواک در کتاب خود با عنوان «در دامگه حادثه»، توضیح داده است که ساواک زنانی را مسئول ارتباط با برخی از آخوندها از جمله محمد تقی فلسفی، جعفر شجونی، محمود قمی و محمد صادق لواسانی کرده بود.

در این کتاب آمده که یکی از این زنان از خود استعداد بیشتری نشان داد و با ساختن داستانی این آخوندها را به خانه خود، که در اصل خانه امنیتی ساواک بود، کشاند. به نوشته آقای ثابتی، این زن که به بهانه طرح مسئله شرعی به این آخوندها نزدیک شده بود به آنها گفته بود که همسرش به او نزدیک نمی‌شود و ماهها در سفر است، در حالیکه او آتشین مزاج است و نمی‌داند نیاز خود را چگونه رفع کند. در کتاب آمده که این آخوندها پس از دو بار دیدن این زن، به خانه او رفته بودند.

جعفر شجونی، از معتمدان آیت الله خمینی و نماینده بنیان گزار انقلاب اسلامی در اداره کاخ شمس پهلوی، درباره این موضوع در برنامه دید در شب گفت که زنی که با آقای فلسفی رفت و آمد کرده بود به واسطه فردی به آقای فلسفی معرفی شده و آقای فلسفی به عنوان «محلل» با این زن ارتباط برقرار کرده بود. بدین ترتیب آقای شجونی تایید کرد که عکسهای گرفته شده ساواک از محمد تقی فلسفی، واعظ بنام تهران و از آخوندهای مورد اعتماد آیت الله خمینی واقعی بوده است اما وقتی مجری از او در مورد درستی عکس‌های مربوط به خودش پرسید، آقای شجونی گفت: «انشاء الله مونتاژ است.»

جعفر شجونی از روحانیون سرشناس اصولگرا و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، روز یکشنبه ۱۶ آبان در ۸۴ سالگی درگذشت.

او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئول اداره کاخ شمس پهلوی و نماینده کرج در اولین دوره مجلس شورای اسلامی بود.

انتشار گزارش‌هایی از فروش اموال کاخ مروارید در خیابان های کرج هنگامی که جعفر شجونی مسئولیت اداره آن را بر عهده داشت، خبرساز شد اما آقای شجونی مدعی شد که کاخ پیش از او غارت شده بود و او اموال اندکی که مانده بود از جمله چند دست لباس، گلدان و چند سگ را فروخته است.

جعفر شجونی که عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی نیز بود به عنوان یکی از مخالفان سرسخت اصلاح‌طلبان شناخته می‌شد.

او در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ به شدت به میرحسین موسوی حمله کرده و حامیان او را مستحق اعدام دانسته بود. شجونی همچنین از محمود احمدی نژاد حمایت کرده بود اما در دوره دوم ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد حاضر به دفاع از عملکرد او نبود.

او همچنین از ابتدا با ریاست جمهوری حسن روحانی مخالف بود و در این باره گفته بود: «قحط الرجال نیست که از آقای روحانی حمایت کنیم.» شجونی بعد از ریاست جمهوری حسن روحانی خواستار استعفای او به دلیل عملی نشدن وعده‌هایش شده بود.