خامنه‌ای فرمانده سپاه پاسداران را تغییر داد؛ «سلامی» بارها از تهدید موشکی اسرائیل و غرب گفته بود

حسین سلامی در کنار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس که هر دو در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارند.

حسین سلامی، جانشین فرماندهی سپاه پاسداران، با حکم رهبر جمهوری اسلامی فرمانده سپاه پاسداران شد.

بر اساس حکم آیت الله خامنه ای که یکشنبه یکم اردیبهشت منتشر شد، آقای سلامی جانشین محمدعلی جعفری شد. در حکم خامنه‌ای ادعا شده این تغییر بنابر درخواست آقای جعفری صورت می گیرد. معمولا فرماندهان سپاه برای دو دوره پنج ساله توسط خامنه‌ای انتخاب می شدند اما جعفری حدود ۱۲ سال در این مقام بود.

مدافع برنامه موشکی نظام

آقای سلامی در سال‌های اخیر در دفاع از برنامه موشکی بالیستیک جمهوری اسلامی، اظهارنظرهای تندی علیه کشورهای اروپایی و اسرائیل داشت و بارها کشورهای اروپایی را تهدید کرد.

او در تیر سال ۹۵ در حالی که براساس برجام، ایران از آزماش موشک بالیسیتیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده بود، گفته بود که برای شلیک «بیش از ۱۰۰ هزار موشک» در لبنان و «ده‌ها هزار موشک با بردهای بلند در اقصی‌نقاط اسلام» به اسرائیل، فقط منتظر دستور هستند.

همچنین ببینید: همزمان با تلاش غرب برای محدودیت برنامه موشکی ایران؛ عضو سپاه اروپا را تهدید کرد

سلامی در فهرست تحریم ها

نام حسین سلامی در فهرست تحریم‌های ایالات متحده از سال ۲۰۰۷ قرار دارد.

بعد از تصویب قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنیت در دسامبر ۲۰۰۶، ایالات متحده نام سلامی را در کنار سایر مقام های سپاه پاسداران در تحریم قرار داد. همچنین نام او توسط وزارت خزانه داری در فهرست تحریم‌های مربوط به تروریسم جهانی و سلاح‌های کشتار جمعی آمده است.

اتحادیه اروپا نیز در سال ۲۰۰۷ نام حسین سلامی را در کنار محمد علی جعفری و قاسم سلیمانی قرار داد که در برنامه موشکی ایران نقش دارند.

سپاه پاسداران در هفته های گذشته از سوی دولت آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار گرفت.

پرزیدنت ترامپ در بیانیه ای دلیل این اقدام را فعالیت‌های تروریستی سپاه و حمایت و سازماندهی تروریست‌ها توسط این نهاد نظامی دانست و گفت که این اقدام این پیام را به دیگر کشورها می دهد که در صورت همکاری با سپاه پاسداران در واقع با تروریست ها همکاری کرده اند.

همچنین براساس طرح پیشنهادی شفافیت دارائی کادر رهبری ایران در مجلس نمایندگان آمریکا، نام سلامی هم در لیست است و در صورت تصویب نهایی این طرح، دولت ترامپ ملزم می شود که با استفاده از امکانات مالی و منابع تحقیقی دولت ایالات متحده، دارایی شخصی کادر رهبری ایران، شامل مقامات و رهبران نظامی را علنی کند.


بیشتر بخوانید: صفحه ویژه قانون شفافیت دارائی کادر رهبری ایران