یک شاهد عینی به بخش فارسی صدای آمریکا گفت لباس شخصیها و ماموران حکومتی جمهوری اسلامی از «خشونت فیزیکی» علیه شرکتکنندگان در مراسم تشییع و تدفین کیانوش سنجری استفاده کردهاند.
به گفته او، تعداد لباس شخصیها و ماموران امنیتی حکومت حتی بیشتر از شرکتکنندگان در مراسم بود و حتی سالخوردگان نیز مورد «خشونت فیزیکی» قرار گرفتند.
این شاهد عینی به صدای آمریکا گفت از شب گذشته دوربینهای ۳۶۰ در اطراف قطعه ۲۵۰ بهشت زهرا نصب شده بود و لباس شخصیها دائما در حال فیلمبرداری از شرکتکنندگان بودند.
او با بیان این که حوالی ساعت ۹:۳۰ به قطعه ۲۵۰ بهشت زهرا رسید، گفت ماموران مسیرها را بسته بودند و امکان ورود به قطعه مزبور با استفاده از اتومبیل وجود نداشت.
این شاهد عینی در ارتباط با زمان تدفین کیانوش سنجری گفت حوالی ساعت ۱۰ گفتند که مراسم تدفین به پایان رسیده بود.
با این حال، او افزود که امکان تدفین کیانوش در آن مدت بسیار کوتاه «با عقل جور در نمیآید» و این که برخی از شرکتکنندگان از احتمال تدفین او حوالی ساعت ۵ صبح سخن گفتهاند.
همچنین ببینید: فعالان مدنی: جمهوری اسلامی مسئول مرگ کیانوش سنجری استبخش فارسی صدای آمریکا ساعاتی پیشتر گزارش داد که مراسم تشییع و تدفین کیانوش سنجری فعال مدنی و روزنامهنگار سابق صدای آمریکا روز جمعه ۲۵ آبان در بهشت زهرای تهران و در فضای امنیتی برگزار شد و ماموران حکومتی مانع از حضور مردم در مراسم خاکسپاری او شدند.
بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، مراسم تشییع و تدفین کیانوش سنجری زودتر از ساعت مقرر انجام شده است.
منابع مختلف از برگزاری این مراسم تنها با حضور خانواده و تعداد محدودی از نزدیکان او خبر دادهاند.
پیشتر اعلام شده بود که این مراسم در ساعت ۱۰ صبح جمعه برگزار میشود؛ اما با فشار دستگاههای امنیتی این مراسم زودتر از ساعت مقرر انجام شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در همین ارتباط، کانال «اعتراض مدنی بازار» نوشت که پیکر کیانوش سنجری ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح در قطعه ۲۵۰ بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد و این در شرایطی بود که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قطعه ۲۵۰ را بسته و به مردم اجازه ورود ندادند.
بر اساس این گزارش، همزمان اینترنت مناطقی از تهران از جمله شهریار با اختلال مواجه شده بود.
کامبیز نوروززاده، فعال مدنی و حقوق بشری در ایران، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «قرار بود مراسم کیانوش سنجری ساعت ده صبح از سالن معراج تا محل دفنش تشییع بشه، اما چند ساعت زودتر دفنش کردند، از جنازه هم میترسید؟»
کیانوش سنجری، روزنامهنگار و همکار صدای آمریکا، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، روز چهارشنبه ۲۳ آبان در اعتراض به شرایط زندانیان سیاسی جمهوری اسلامی، به زندگی خود پایان داد.
او یک روز قبل از آن اعلام کرد که اگر جمهوری اسلامی تا ۲۴ ساعت آینده فاطمه سپهری، نسرین شاکرمی، توماج صالحی، و آرشام رضایی، چهار زندانی سیاسی را آزاد نکند، در اعتراض به «دیکتاتوری علی خامنهای و شرکایش» به زندگی خود پایان خواهد داد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۴ آبان با ابراز تاسف از درگذشت کیانوش سنجری، خبرنگار سابق بخش فارسی صدای آمریکا، با خانواده او ابراز همدردی کرد.
این سخنگو به صدای آمریکا گفت: «ما از مرگ کیانوش سنجری، خبرنگار سابق بخش فارسی صدای آمریکا، اندوهگین هستیم و با خانواده او همدردی میکنیم.»
او افزود «مرگ او و دیگر خودکشیهای اخیر جوانان در ایران نشاندهنده افزایش ناامیدی جوانان ایرانی از رژیمی است که ابتداییترین حقوق انسانی آنان را سرکوب میکند.»
وزارت خارجه آمریکا در این واکنش بار دیگر خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی بازداشتشده بدون دلیل موجه در ایران شد.