رئیس پلیس تهران روز دوشنبه ۳۰ فروردین ماه اعلام کرد هزاران "مامور نامحسوس پلیس" در پایتخت ایران مستقر شدهاند. این نیروها به رصد کردن خودروها و سرنشینان آنها پرداخته و عکس و فیلم تهیه میکنند.
به گفته حسین ساجدینیا، بیش از ۷ هزار نیروی زن و مرد با حضور در سطح شهر، چهار موضوع "آلودگی صوتی، رانندگی پرخطر در سطح بزرگراهها و انجام حرکات نمایشی، ایجاد مزاحمت برای نوامیس و کشف حجاب در خودروها" را رصد خواهند کرد.
به گفته این مقام ارشد انتظامی ایران، این نیروها هم "پلیس" هستند و هم "ضابط قضایی"، اما با "متخلفان" برخورد مستقیم نکرده و صرفا با تهیه عکس و فیلم، شماره پلاک ماشین مورد نظر را اطلاع خواهند داد.
وی در ادامه افزود، "از سوی پلیس امنیت با این افراد تماس گرفته و از آنها خواسته میشود که در موعد تعیین شده به پلیس مراجعه کنند. اگر این افراد از دستور پلیس سرپیچی کرده و به آن تمکین نکنند پلیس به منازل آنها مراجعه میکند."
آقای ساجدینیا همچنین عنوان کرد که تا زمان مراجعه صاحب خودرو به پلیس "خودروی مذکور در فهرست افراد خاطی ثبت شده و هنگام نقل و انتقال پلاک خودرو و یا فروش خودرو یا هنگام دریافت خدمات برای خودرویشان، این افراد شناسایی شده و با آنان برخورد خواهد شد ضمن آنکه تا اطلاع بعدی به این افراد خدماتی نیز ارائه نخواهد شد."
فرمانده انتظامی تهران بزرگ همچنین تاکید کرد که اگر کسی به شهروندان مراجعه کرد و خود را پلیس نامحسوس نامید، "هوشیار" باشند، چرا که "تنها پلیس به شکل محسوس و با لباس نیروی انتظامی حق برخورد با شهروندان خاطی را دارد."
از ابتدای هفته جاری گشتهای محسوس نیروی انتظامی در نقاط پرتردد تهران مستقر شده و به وضعیت حجاب سرنشینان خودروها و عابران پیاده نظارت میکنند. این بخش از نیروهای پلیس که با عنوان "گشت ارشاد" فعالیت میکنند، در سالهای گذشته به یکی از معضلات و مشکلات زنان ایرانی تبدیل شدهاند و برخوردهای نامناسب آنان با شهروندان، حتی مورد اعتراض چهرههای سیاسی نیز قرار گرفته است.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در دوران تبلیغات انتخاباتی خود عنوان کرده بود که "نخواهم گذاشت ماموری بی نام و نشان از کسی سئوال کند. دختران جامعه خود حافظ حجاب و عفاف هستند."