وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران از ابتدای روی کار آمدن دولت حسن روحانی، با حجم گستردهای از انتقادات اصولگرایان بویژه نمایندگان مجلس روبرو بوده است .
رضا فرجی دانا، سومین گزینه حسن روحانی بود که توانست پس از عدم رای اعتماد مجلس به دو گزینه نخست، بر صندلی وزارت علوم بشیند.
حالا بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان اصولگرا از هیات رئیسه مجلس خواستهاند تا وزیر علوم را برای استیضاح به میدان بهارستان احضار کند.
رسانههای ایران در روزهای اخیر دلایل مختلفی را برای این استیضاح، به نقل از نمایندگان معترض منتشر کردهاند.
محمدمهدی زاهدی، مسئول کمیسیون آموزش مجلس و وزیر علوم در دولت محمود احمدی نژاد به خبرگزاری فارس گفته است باقی ماندن رضا فرجی دانا در مقام وزارت علوم، خسارات جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد کرد.
قاسم جعفری، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس نیز در گفتگو با همین خبرگزاری، در باره خسارات مورد اشاره زاهدی بطور شفافتری توضیح داد. تغییر رؤسای دانشگاهها، بازگرداندن اساتید و دانشجویان محروم از تدریس و تحصیل به دانشگاهها و نیز تبعات افشای اعطای بورسیه غیرقانونی به ۳ هزار دانشجو در زمان دولت احمدی نژاد از جمله خسارات مورد ادعای آنهاست.
از سویی دیگر، محمود نگهبان سلامی، نماینده مردم خواف و رشتخوار به خبرگزاری ایرنا گفته است که استیضاح وزیر علوم با رویکرد سیاسی مطرح شده است.
امیرحسین اعتمادی، سخنگوی گروه دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاههای ایران به صدای آمریکا گفت وزارت علوم حسن روحانی توانسته است تا حدی انتظارات نیروهای تحولخواه حامی دولت را برآورده کند و به همین دلیل نه تنها مورد هجمه نمایندگان مجلس، بلکه اقتدارگرایان هوادار رهبر جمهوری اسلامی قرار گرفته است.
به گفته این فعال پیشین دانشجویی، نمایندگان مجلس که نگران افشای اعطای بورسیه غیر قانونی به ۳ هزار دانشجو در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد هستند، خود و یا نزدیکانشان از این قضیه بهره بردهاند.
مجامع بینالمللی مدافع آزادی بیان، گرچه از تلاشهای دولت روحانی از جمله در مسئله بازگرداندن گروهی از دانشجویان ستارهدار و محروم از تحصیل به دانشگاهها استقبال کردهاند، اما همچنان به محدودیت آزادیهای آکادمیک، محرومیت از تحصیل و زندانی بودن گروهی از دانشجویان در ایران معترض هستند.