کانادا «حملات سایبری ایران و روسیه» را تهدیدی برای امنیت خود دانست

آرشیو.

تشکیلات امنیت ارتباطات کانادا روز دوشنبه هشدار داد که جرایم سایبری سازمان‌یافته در دو سال آینده تهدیدی برای امنیت ملی و رفاه اقتصادی کانادا خواهد بود.

این سازمان در گزارشی روسیه و ایران را به عنوان پناهگاه‌های امن جرایم سایبری معرفی کرد که در آن مجرمان می‌توانند کشورهای غربی را هدف قرار دهند.

در این گزارش آمده است که حملات باج افزاری به زیرساخت‌های حیاتی مانند بیمارستان‌ها و خطوط لوله می‌تواند به ویژه برای عاملان حملات سودآور باشد.

تشکیلات ارتباطات کانادا که معادل کانادایی آژانس امنیت ملی ایالات متحده است، گفت: «جرایم سایبری سازمان‌یافته به احتمال زیاد تهدیدی برای امنیت ملی و رفاه اقتصادی کانادا در دو سال آینده خواهد بود.»

این تشکیلات می‌گوید از آنجا که باج افزار فراگیر است و می‌تواند تأثیر جدی بر توانایی هر سازمانی داشته باشد، بدون شک، مخرب ترین نوع جرایم سایبری است که کانادا با آن مواجه است.

رویترز در گزارش خود می‌گوید، بر اساس داده‌های رسمی در سال ۲۰۲۲، بیش از هفتاد هزار گزارش از کلاهبرداری سایبری در کانادا ثبت شد که رقم سرقت شده در آنها بیش از ۵۳۰ میلیون دلار کانادا (۳۹۰ میلیون دلار آمریکا) بود.

اما کریس لینام، مدیر کل مرکز ملی هماهنگی جرایم سایبری کانادا، گفت که شمار کمی از جرایم گزارش شده است و مبلغ واقعی سرقت شده در سال گذشته به راحتی می‌تواند ۵ میلیارد دلار کانادا یا حتی بیشتر باشد.

او در یک جلسه توجیهی گفت: «همه بخش‌ها به همراه انواع کسب‌وکارها هدف قرار می‌گیرند... مردم واقعاً باید مطمئن شوند که این موضوع جدی گرفته می‌شود.»

آژانس امنیت ارتباطات کانادا همچنین گفت که سرویس‌های اطلاعاتی روسیه و مجری قانون در این کشور مطمئناً با مجرمان سایبری روابط دارند و به آنها اجازه می‌دهند تا زمانی که بر اهداف خارج از اتحاد جماهیر شوروی سابق تمرکز می‌کنند، در مصونیت باشند.

مسکو همواره ارتکاب به جرائم سایبری و یا حمایت از هکرها را انکار کرده است.

به گفته این سازمان تهران فعالیت‌های مجرمان سایبری مستقر در ایران را که با منافع استراتژیک و ایدئولوژیک حکومت همسو هستند، تحمل می‌کند.