رئیس مرکز طبی کودکان تهران از افزایش آمار بستری کودکان به دلیل ابتلا به سویه امیکرون خبر داد.
رضا شروین بدو میگوید میزان موارد بستری، دو برابر پیک قبلی شده است. این متخصص اطفال گفت بیشترین تعداد مراجعه کنندگان بین سنین ۲ تا ۴ سال است.
یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز به خبرگزاری ایرنا گفته است در حالی که نوع اصلی کرونا تنها دو درصد از کودکان مبتلا میشدند، در دوران شیوع سویه امیکرون این میزان به حدود ۳۵ درصد مبتلایان رسیده است.
عبدالله کریمی دلایل اصلی درگیری بیشتر کودکان به کرونا در ایران را «تأخیر در واکسیناسیون» آنها و «بازگشایی مدارس» دانست.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز معتقد است «زمان برای واکسیناسیون کودکان» از دست رفته است.
در ایران، واکسنهای پاستوکووک و سینوفارم به کودکان ارائه میشوند.
سازمان بهداشت جهانی، از میان ۹ واکسنی که به آنها مجوز مصرف اضطراری داده است، تنها واکسن فایزر را برای کودکان توصیه میکند و استفاده از دیگر واکسنها برای خردسالان را نیازمند بررسی بیشتر دانسته است.
از همین رو، بسیاری از والدین ایرانی نگران ایمنی و عوارض جانبی واکسنهای تأیید نشده توسط این نهاد بینالمللی هستند و آمار واکسیناسیون در کودکان خردسال پایین است.
همچنین ببینید: کرونا در ایران | ادامه روند تصاعدی مرگ و میر و عدم اعمال محدودیت از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا
در همین حال، مدارس در بحبوحه شیوع سویه امیکرون فعالیت حضوری را از سر گرفتهاند.
دبیر بورد داخلی کمیته علمی کرونا در ایران با اشاره به بیماریزایی شدید سویه امیکرون در کودکان گفت توصیه کمیته علمی، «بازنگری مجدد» تصمیمگیری پیرامون بازگشایی حضوری مدارس است. مهرداد حقازلی گفت قله امیکرون، دو تا سه هفته طول خواهد کشید.
با این حال، سخنگوی ستاد ملی کرونا تنها اعلام کرده است که مهد کودکهای شهرهای قرمز به مدت یک هفته تعطیل میشوند.
ستاد ملی مقابله با کرونا با انتشار دستورالعملی، تعطیلی سراسری مدارس را با استناد به «تأکید رئیسجمهور» ممنوع اعلام کرده است.
در این دستورالعمل آمده است که تنها در صورت افزایش «بیماران قطعی» در یک کلاس یا مدرسه نسبت به تعطیلی اقدام خواهد شد.
مقامات آموزش و پرورش ایران، دلیل اصرار بر حضوری بودن مدارس را «افت تحصیلی دانشآموزان» میدانند و میگویند در کشورهای دیگر نیز به رغم شیوع سویه امیکرون ویروس کرونا، مدارس آموزش حضوری را از سر گرفتهاند.
چندی پیش، مسعود مردانی، عضو کمیته ملی کرونا در این رابطه گفته بود:«به مدارس ما بروید گریهتان میگیرد.»
گزارشهای منتشر شده در رسانههای داخلی ایران و فضای مجازی نیز حاکی از عدم داشتن زیرساختهای لازم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در بسیاری از مدارس ایران است.