اخراج سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران از آموزش و پرورش؛ محمد حبیبی: برای امرار معاش رانندگی می‌کنم

محمد حبیبی، معلم زندانی. آرشیو

سخنگوی کانون صنفی معلمان استان تهران، که بعد از سه سال حبس به دلیل فعالیت‌های صنفی با حکم «بازخرید و اخراج» از وزارت آموزش و پرورش مواجه شد، می‌گوید اکنون به جای معلمی برای تأمین معاش مشغول «رانندگی» است.

وزارت آموزش و پرورش حکم «اخراج و بازخرید» محمد حبیبی را در اردیبهشت سال ۹۹، ماهی که در ایران روز معلم گرامی داشته می‌شود، و در حالی که در زندان بود، صادر کرد.

وی در گفت‌وگویی با روزنامه شرق که روز پنجشنبه ۱۳ آبان منتشر شد گفته است، پس از شکایت به دیوان عدالت، برای او در اردیبهشت ۱۴۰۰ حکم «بازگشت به کار» دادند، اما در مرداد ماه از سوی «هیئت تجدیدنظر تخلفات اداری» به او گفته شد پرونده باید دوباره بررسی شود و با طرح دوباره «همان اتهامات امنیتی» پیشین، در نهایت بیستم مهر ماه حکم قطعی «بازخرید و اخراج» برای او صادر کردند.

این فعال صنفی که بر اساس «عفو رهبری» از زندان آزاد شده است، گفته است «طبق قانون، عفو رهبری همه اتهامات را از پرونده پاک می‌کند ... از سوی دیگر چون اتهامات درباره مدرسه و شغل من نبود، ربطی به تخلفات اداری نداشت، با این وجود دو نهاد به طور موازی داشتند من را جریمه می‌کردند.»

با وجود برخوردهای قضایی با فعالان حقوق صنفی معلمان، اعتراضات فرهنگیان ادامه دارد. آنها در تجمعات متعددی اعلام کرده‌اند که دستمزدهای پرداختی، کفاف «زندگی شرافتمندانه» را نمی‌دهد.

همچنین، مرگ ناشی از «خودکشی» چند معلم به دلیل فقر و شرایط ناگوار اقتصادی در ایران گزارش شده است.

در این میان، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به «سرگردان» ماندن لایحه رتبه‌بندی معلمان در ده سال گذشته، از فرهنگیان سراسر کشور خواسته است روز پنجشنبه ۲۰ آبان تجمع اعتراضی برگزار کنند.