رئیس کمیسیون آموزش مجلس ایران میگوید لایحه رتبهبندی معلمان بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بار مالی دارد و «تلاش شده» معلمان نیاز نداشته باشند به «شغل دوم» فکر کنند.
بار ۱۵ هزار میلیارد تومانی این لایحه در حالی است که بر اساس تازهترین گزارش خزانهداری کل ایران، دولت با کسری شدید بودجه و درآمد مواجه است، به طوری که تنها یک سوم بودجه سال جاری محقق شده است.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه ۲۹ مهر در گفتوگو با ایرنا، هدف نهایی لایحه رتبهبندی معلمان را بالا بردن «شأن و منزلت» آنها و «کیفیت آموزش» دانست و گفت آموزگاران نباید دغدغه معیشت داشته باشند.
در روزهای گذشته آموزگاران ایران بارها در شهرهای مختلف تجمعهای سراسری اعتراضی برگزار کرده اند. رفع تبعیض، افزایش حقوق، اجرای کامل رتبهبندی، اجرای کامل همسانسازی بازنشستگان، و تأمین معیشت و منزلت، از جمله خواستههای معلمهای معترض است.
به گزارش ایسنا، جواد نیکبین دیگر عضو مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در صحن علنی مجلس گفت، «معلمی که بعدازظهرها با تاکسی آنلاین و اسنپ کار میکند، نمیتواند معلم خوبی باشد.»
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز، با تأکید بر این که لایحه رتبهبندی مربوط به معلمان است، گفت مسائل کارمندان اداری آموزش و پرورش از طریق قانون خدمات کشوری در حال پیگیری است.
لایحه رتبهبندی معلمان روز چهارشنبه پس از بررسی در صحن علنی مجلس، برای اصلاح دوباره در عناوین تقسیمبندی آموزگاران به کمیسیون آموزش بازگردانده و اصلاح شد.
بر اساس تازه ترین اصلاح صورتگرفته، رتبهبندی معلمان با عنوانهای «آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم، و استاد معلم» تغییر میکند.
در صورت تصویب لایحه رتبهبندی و اجرای آن، مبلغ دریافتی معلمان شاغل بنا بر مدرک دانشگاهی، تخصص و سابقه آنها تا ۸۰ درصد دریافتی اعضای هیئت علمی دانشگاهها افزایش مییابد.