اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران روز شنبه ۱۴ اردیبهشت گفت: «شاید مجبور شویم در برخی کالاها به سمت سهمیه بندی و کوپنی شدن پیش برویم.»
پیش از این نیز مجلس شورای اسلامی، دولت را مکلف کرده بود که در سال ۱۳۹۸ از کالابرگ الکترونیکی برای اختصاص کالاهای اساسی یا وجه نقد به مردم استفاده کند.
کالابرگ یا کوپن، در اوایل دهه ۶۰ خورشیدی با افزایش مشکلات اقتصادی و گرانی کالاها، که نتیجه بحران اقتصادی ناشی از جنگ بود، برای کمک به خرید کالاهای اساسی وارد اقتصاد خانوادههای ایرانی شد و در اواخر دهه هشتاد، از آنجا که موضوع بحران اقتصادی مطرح نبود، حذف شد.
اما ورود اسحاق جهانگیری به این بحث از آن جایی که یادآور ورود او به بحران قیمت ارز است، در شبکههای اجتماعی خبرساز شده است.
معاون اول رئیس جمهوری ایران فروردین ۱۳۹۷ با قاطعیت اعلام کرده بود که عرضه دلار بالاتر از ۴۲۰۰ تومان، قاچاق است و برای رفع نیاز همه شهروندان دلار با این قیمت موجود خواهد بود. روزنامههای طرفدار دولت روحانی در آن زمان به شدت از جهانگیری حمایت و استقبال کردند، اما قیمت دلار تا مرز ۱۵ هزار تومان هم افزایش پیدا کرد و «دلار جهانگیری» دستمایه طنز و شوخی شد.
سینا به طنز نوشته است: «عقب گردمون تا دهه ۶۰ که خوب پیش رفته، اگه بتونیم خودمون رو برسونیم به دهه ۵۰ دیگه همه چی ردیفه!»
سام توییت کرده: رژیم میخواد امسال یه کتاب جدید منتشر کنه با تیراژ ۹۰ میلیون. اسم کتاب: «دفترچه کوپن»
رضا هم یادآوری کرده که جهانگیری، ۱۲فروردین۹۸ گفته بود: کشوری که این همه ثروت دارد، دستش را برای کمک دراز نمیکند.
چهارم اردیبهشت ماه، دو هفته بعد از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی از سوی آمریکا و سه روز بعد از لغو معافیت خرید نفت از ایران توسط ایالات متحده، آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در یک سخنرانی عمومی گفت که «تحریمها میتواند به نفع کشور باشد.»
در همان روز برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت: «ایرانیها همه جای جهان موفق هستند؛ ولی درون کشورشان موفقیت ندارند. یک مافیای دینی و یک رژیم دزدسالار در تهران حاکم است. آنها مردم خودشان را بیرحمانه غارت میکنند تا تمام این نیروهای نیابتی را در سراسر خاورمیانه - از لبنان گرفته تا سوریه، عراق، یمن، و بحرین - تامین مالی کنند. ایالات متحده و نیز مردم ایران میخواهند این وضعیت پایان یابد.»
آقای هوک به شبکه تلویزیونی فاکسنیوز گفت: «تحریمهای ما، رژیم [جمهوری اسلامی] را هدف قرار داده است تا اساسا هزینه سیاست خارجی خشونتآمیز و بدخواهانهاش را افزایش دهد. حالا ایران باید انتخاب کند: یا رفتار کردن مانند یک کشور عادی را آغاز کند و یا شاهد فروپاشی اقتصادش باشد. این هزینهای است که رژیم بابت رفتار کردن مانند یک رژیم قانونشکن میپردازد.»