اعتصاب در دانشگاه بهشتی؛ اعتراض به «حمله حراست» به کلاس‌ها به بهانه تذکر حجاب

درب ورودی دانشگاه بهشتی در تهران

در پی «حمله نیروهای حراست» به کتابخانه و کلاس درس دانشکده روانشناسی در دانشگاه بهشتی، دانشجویان این دانشکده اعلام کردند که از حضور در کلاس‌های درس در روزهای سه‌شنبه ۳۰ آبان و چهارشنبه ۱ آذر خودداری می‌کنند.

بنا بر اخبار منتشرشده در کانال‌های خبررسانی دانشجویان، ماموران حراست و افرادی که «صورت خود را پوشانده بودند» روز دوشنبه ۲۹ آبان با حمله به کتابخانه و کلاس‌های درس دانشکده روانشناسی اقدام به ضبط کارت دانشجویی دخترانی کرده‌اند که مقنعه از سرشان افتاده بود.

دانشجویان این دانشکده در بیانیه‌ای که در کانال تلگرامی «شوراهای صنفی دانشجویان کشور» منتشر شده، این رویداد را «یکی از زشت‌ترین روز های دوره تحصیل خود» و موجب به‌خطرانداختن «حق امنیت دانشجویان» دانسته‌اند.

معترضان در بخشی از این بیانیه ، چنین اقداماتی را موجب «تعطیلی فضای آموزشی و پژوهشی دانشکده» و « کاهش درک و تعامل میان دین باوران و سایر اعضای جامعه دانشگاهی» خوانده‌اند.

در این بیانیه تاکید شده که «همه‌ دانشجویان مسئولند تا در برابر چنین زخمی با یکدیگر همدلی نشان دهند و متحد شوند.»

بر پایه گزارش کانال تلگرامی «خبرنامه امیرکبیر»، ماموران حراست علاوه بر دانشکده روانشناسی به کلاس‌های درس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بهشتی هم حمله‌ور شدند.

بنا بر این گزارش، استاد یکی از کلاس‌هایی که دانشجویان در آن حجاب اجباری نداشته‌اند نیز مورد بازخواست نیروهای حراست قرار گرفته است.

بتازگی هم «تشکل مستقل دانشجویان پیشرو» گزارش داده بود که در روز ۱۷ آبان یک دانشجوی زن در دانشگاه آزاد مرکز سوهانک به بهانه رعایت نکردن حجاب اجباری مورد حمله حراست قرار گرفته بود.

همچنین ببینید: تداوم سرکوب دانشجویان در ایران؛ حمله به بهانه «حجاب» و صدور احکام منع تحصیل و تبعید

شوراهای صنفی دانشجویان کشور نیز به تازگی در بیانیه‌ای با عنوان «جولان گزمه‌های حجاب اجباری در دانشگاه» از افزایش احضار دانشجویان به کمیته‌های انضباطی خبر داده و «این میزان برخورد» با دانشجویان حتی در مقایسه با دوران اوج اعتراضات سال گذشته را «بی‌سابقه» توصیف کرده بود.

فرمانده کل سپاه پاسداران، حسین سلامی، در مهرماه سال جاری ادعا کرد که «دشمنان»، دانشگاه را به عنوان «نقطه تمرکز تمام تلاش‌های خود» برای «تحریف ذهن‌ها، تسخیر قلب‌ها، تسلط بر فضای اندیشه و تفکر و باورهای جوانان ما» در نظر گرفته‌اند.