اوج‌گیری بهای دلار و اعتراضات معیشتی؛ کارگران، بازنشستگان و مال‌باختگان به خیابان آمدند

تجمع اعتراضی بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی

در حالی که بهای دلار در بازار ایران از ۴۵ هزار تومان فراتر رفته است، اعتراضات کارگری و صنفی در دومین روز از بهمن ماه در چند شهر جریان داشت؛ بازنشستگان معترض در خوزستان به خیابان آمدند و مال‌باختگان کریپتولند نیز در حالی که کفن بر تن داشتند، در مقابل یک مجتمع قضایی تجمع کردند.

کارگران پیمانی شهرداری یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، روز یک‌شنبه دوم بهمن در اعتراض به تعویق پرداخت حقوق خود اعتراض کردند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران که سابقه کار «۱۷ تا ۱۸ سال» دارند، مطالبات خود را «چهار تا پنج ماه» است که از کارفرما دریافت نکرده‌اند.

یکی از این کارگران گفته که «با وجود پیگیری مداوم»، هیچ مسئولی «پاسخگو» نیست و تأکید کرده که «انتظار داریم مسئولان شهرستانی و اعضای شورای شهر یاسوج» از کارگران شهرداری حمایت کنند و برای حل مشکلات آنان اقدام کنند.

  • تجمع بازنشستگان در خوزستان


گروهی از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی شوش، هفت‌تپه، کرخه، و حر، روز یک‌شنبه دوم بهمن در مقابل سازمان تأمین اجتماعی شهرستان شوش تجمع کردند.

مطالبات این بازنشستگان معترض از جمله «اجرای ۲۵ درصد متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰»، «اجرای متناسب‌سازی سال ۱۴۰۱»، «پرداخت عیدی کارگری به بازنشستگان»، «اجرای ماده ۸۹ تأمین اجتماعی و درمان رایگان»، «اجرای انتخابات کانون بازنشستگان شهرستان»، و «عدم واگذاری بانک رفاه در قالب اصل ۴۴» اعلام شده است.

  • تجمع معترضان کفن‌پوش کریپتولند

مال‌باختگان صرافی کریپتولند روز یک‌شنبه دوم بهمن مقابل مجتمع رسیدگی به جرائم اقتصادی دادگستری تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این معترضان که برخی از آنان کفن بر تن داشتند، با طرح پرسش‌هایی از جمله «ماجرای دزدی سرهنگ پاسدار بهنام حاجی‌پور چیست؟» و «اموال کاربران کریپتولند کجاست؟» پاسخگویی رئیس قوه قضاییه را خواستار شدند و شعار دادند: «کریپتولند رو بستند، رو پول ما نشستند» و «دو ساله وعده دادند، پول ما رو ندادند.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع مالباختگان کفن‌پوش کریپتولند: «دو ساله وعده دادند، پول ما رو ندادند»

همچنین، حدود ۶۰۰ تن از کارگران شرکتی پتروشیمی چوار در استان ایلام با اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، می‌گویند امیدی به اجرا شدن این طرح ندارند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران که دستمزد کمی می‌گیرند، گفته‌اند «به هر نهادی که فکرش را بکنید مراجعه کرده‌ایم، اما بی‌نتیجه بوده است.»

آنها با بیان این که با «رئیس اداره کار استان ایلام» و «مدیرعامل پتروشیمی» صحبت کرده‌اند، می‌گویند «اما جوابمان کردند» و مسئولان پتروشیمی نیز که پیشتر قول داده بودند «برای گروهی از کارگران طبقه‌بندی مشاغل اجرایی می‌شود»، گفته‌اند «تعدادتان زیاد است و امکان‌پذیر نیست.»

مشکلات معیشتی کارگران و بازنشستگان و عدم رسیدگی به مطالبات آنان در حالی است که بنا بر تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در ماه دی ۴۶.۳ رسیده و قیمت دلار در بازار آزاد ایران در روز یک‌شنبه دوم بهمن ۴۵ هزار و ۳۹۰ تومان گزارش شده است.