گسترش تجمعات اعتراضی همزمان با افزایش فشارها؛ برگزاری دستکم ۱۹ تجمع در روز ۱۳ اردیبهشت

تجمع شماری از کارگران نیشکر هفت‌تپه در روز جهانی کارگر

رسانه‌های حقوق بشری و صنفی ایران روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت از برگزاری دستکم ۱۹ تجمع اعتراضی در سراسر ایران همزمان با افزایش فشارهای اجتماعی و معیشتی بر مردم خبر دادند.

خبرگزاری هرانا ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشری در ایران اعلام کرد جمعی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته در تهران و ۱۵ شهر دیگر با تجمع در مقابل ادارات آموزش و پرورش خواستار رسیدگی به مطالبات و وضعیت معیشتی خود شدند که تجمعات شهرهای تهران و بوشهر با دخالت نیروهای حکومتی به خشونت کشیده شد و چند تن از فعالین صنفی معلمان بازداشت شدند.

به گزارش هرانا در مشهد نیز معلمان قصد برگزاری تجمع داشتند که این امر با ممانعت نیروهای حکومتی مواجه شد.

آزادی معلمان زندانی و رفع حکم اخراج، انفصال و لغو بازنشستگی زود‌هنگام، آموزش رایگان ۹۳۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در کشور، رفع تبعیضهای آموزشی، رفع هرگونه تبعیض جنسیتی در علم و نیز پرداخت معوقات ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۹ خورشیدی از جمله مطالبات فرهنگیان معترض ایران عنوان شده است.

همزمان گروهی از مالباختگان پروژه «مسکن مهر»، شماری از کارگران شرکت کاغذسازی پارس، جمعی از کارگران شهرداری در زاهدان، شوش و گیلان دست به تجمعات اعتراضی زدند و خواستار رسیدگی به حق و حقوق خود شدند.

روزهای پایانی هفته جاری در ایران مصادف بود با روز جهانی کارگر و روز گرامیداشت مقام معلم.، دو قشری که در سالهای پس از استقرار جمهوری اسلامی در ایران به ویژه در چند سال گذشته هموراه با مشکلات فراوان معیشتی دست به گریبان بوده‌اند.

پایگاه داده‌های باز ایران روز ۱۲ اردیبهشت در گزارشی نوشت که حداقل دستمزد ماهانه معلمان ایران حدود ۱۵۹ دلار است در حالیکه دستمزد یک معلم مقطع دبستان در ترکیه، بیش از ۱۲۰۰ دلار است. میانگین دستمزد معلمان در نیوزلند ٩٠ هزار دلار، در آمریکا ٤٤ هزار دلار و در فنلاند نزدیک به ٤٠ هزار دلار در سال است.

تشکل‌های معلمان در ایران سال‌ها است که به دنبال افزایش دستمزد معلمان و نیز بازنشستگان فرهنگی در کنار مطالبات دیگر خود مانند آموزش رایگان هستند.