تایید کشتار در نیزارهای ماهشهر؛ یک نماینده مجلس: «تعداد زیادی» از معترضان کشته شدند

در حالی که پیشتر گزارش‌ شده بود که حدود ۱۰۰ نفر در نیزارهای ماهشهر کشته شده‌اند، یک نماینده مجلس کشته شدن «تعداد زیادی» از معترضان را تائید کرد.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس ایران روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه گفت که «در ماهشهر تعداد زیادی از افراد کشته شده‌اند، دقیق می‌دانیم چه کسانی بوده‌اند، سلاح از کجا رفته است.» اما این نماینده مجلس آماری از تعداد کشته شدگان ارائه نداده است.

این نماینده مجلس مدعی شد که معترضان «می‌خواستند به خطوط اصلی انتقال انرژی کشور صدمه بزنند.»

پیشتر برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه ۱۴ آذرماه اعلام کرد که گفته می شود در ماهشهر بیش از ۱۰۰ نفر از معترضان یا تعداد بیشتری کشته شده اند و اجساد آنها را با کامیون برده اند

همچنین ببینید: برایان هوک: رژیم ایران احتمالا بیش از ۱۰۰۰ نفر از معترضان را کشته است؛ اعتراضات مردمی اخیر بزرگترین بحران عمر جمهوری اسلامی بود

براساس فیلم‌ ارسالی به صدای آمریکا، تصاویر بخش هایی از تیراندازی نیروهای نظامی مسلح با دوشکا و سلاح های سنگین را نشان می‌دهد، که نیزار ماهشهر ره به رگبار می بندند.

گزارش‌ها حاکی است که مردم معترض بعد از تیراندازی در ماهشهر به نیزاری در این شهر فرار کرده بودند.

مقامات جمهوری اسلامی پس از چندین روز سکوت مقابل انتشار این خبرها در نهایت کشته شدن این معترضان را تایید کرده و مدعی شدند که چون معترضان مسلح بودند، آنها واکنش سنگین نشان دادند.

پیش از این روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که در شهر ماهشهر، شاهدان و کادر پزشکی، از کشته‌شدن ۴۰ تا ۱۰۰ معترض به‌دست نیروهای سپاه، خبر داده‌اند.

میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هم برخورد با معترضان در ماهشهر را که به گفته او ۱۸ نوامبر(۲۷ آبان) رخ داد، بدترین وقایع در جریان اعتراضات خواند و گفت: «طبق اطلاعات دریافتی، در میدان جراحی در ماهشهر نیروهای امنیتی ایران علیه تظاهرکنندگان – از جمله افرادی که در حال فرار بودند و افرادی که در نیزار نزدیکی میدان پنهان شده بودند – از سلاح‌های سنگین استفاده کردند که به کشته شدن دست کم ۲۳ نفر و احتمالا بسیار بیش از آن منجر شد.»

پیشتر فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین الملل، افزایش آمار کشته شدگان را هشدارآمیز و نشانه وقوع یک کشتار وحشتناک از سوی جمهوری اسلامی دانسته است.

براساس گزارشی که به دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل رسیده در جریان این اعتراضات، دست کم ۲۰۸ نفر، از جمله ۱۳ زن و ۱۲ کودک کشته شده‌اند.

اعتراضات در ایران که ابتدا از گرانی بنزین آغاز شد از همان روزهای اول مردم معترض در شهرهای مختلف ضمن بستن جاده‌ها و خیابان‌ها علیه حکومت جمهوری اسلامی شعار دادند.

در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرف‌شان را بزنند!»

پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ آبان در نخستین موضع‌گیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: ایران آنقدر بی‌ثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.

کاخ سفید عصر یکشنبه ۲۶ آبان در بیانیه‌ای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم می‌کند.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه‌های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.