هشدار فرمانده سپاه درباره تکرار اعتراضات و «قوی‌ترین پیکار» علیه جمهوری اسلامی

اعتراضات سراسری

فرمانده کل سپاه اعتراضات زن، زندگی، آزادی را «قوی‌ترین، خطرناک‌ترین، و جدی‌ترین» «پیکار» بر ضد جمهوری اسلامی در عرصه «جهانی» دانست و نسبت به تکرار آن در سالگرد کشته شدن مهسا امینی هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران در روز سه‌شنبه ۱۰ مرداد، حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همایش مسئولان بسیج سراسر کشور، ادعا کرد که «دشمن قصد دارد در سالگرد حوادث پاییز ۱۴۰۱، بار دیگر فتنه‌انگیزی کند» و خواستار «پیشگیری» از آن شد.

او تأکید کرد که اعتراضات مردمی که پس از کشته شدن مهسا امینی در سراسر ایران زبانه کشید، «قوی‌ترین، خطرناک‌ترین، جدی‌ترین، نابرابرترین، و وسیع‌ترین پیکار» علیه جمهوری اسلامی بود.

سلامی با نسبت دادن این اقدام «جهانی» به «دشمن»، گفت که «دشمن قصد دارد در سالگرد حوادث پاییز ۱۴۰۱ بار دیگر فتنه‌انگیزی کند.» او با تأکید بر نقش سپاه و بسیج در سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، گفت که مأموران سپاه و بسیج با «اعتماد به نفس بالا و امید زیاد در میدان» حضور یافتند.

در پی کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، در روز ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ در بازداشت گشت ارشاد، اعتراضات سراسری مداوم در ایران برای ماه‌ها برقرار بود و در جریان سرکوب آن توسط نیروهای جمهوری اسلامی بیش از ۵۰۰ تن از جمله ده‌ها کودک کشته شدند.

در روزهای گذشته و در جریان عزاداری‌های دهه محرم، گزارش‌های زیادی از نوحه‌های اعتراضی در سوگ معترضان کشته شده منتشر شد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

عزای کشته‌شدگان اعتراضات در ایام سوگواری‌های محرم؛ گزارشی از شهرام بهرامی‌نژاد

کمتر از دو ماه مانده به سالگرد کشته شدن مهسا امینی، گزارش‌ها از ایران حاکی از آماده شدن معترضان برای برگزاری یادبود او است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

دیوارنویسی فراخوان برای سالگرد کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی

عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز ادعا کرد که «دشمن» توسط «باندهایی در خارج» از ایران «کل قضیه عفاف و حجاب را امنیتی کرده» و «می‌خواهند سنگر حجاب را از ما بگیرند.»

اظهارات خسروپناه در حالی است که با وجود افزایش سیاست‌گذاری‌های محدودکننده جمهوری اسلامی علیه زنان، نافرمانی مدنی و مقابله با حجاب اجباری شدت گرفته است.

بنا بر گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با ادعای این که «تنها ۱۰ درصد» مسئله حجاب «انتظامی و قانونی» است، «۹۰ درصد» آن را به «فرهنگ، آموزش، و رسانه» مربوط دانست و بدون توضیح بیشتر گفت «وظیفه وزارتخانه‌های صمت و کشور در موضوع حجاب سنگین است.»

شهلا شفیق، جامعه‌شناس، به صدای آمریکا گفته است که قوانین جمهوری اسلامی در زمینه حجاب اجباری در اراده مردم تأثیری ندارد و مردان می‌توانند در کنار زنان با آن مقابله کنند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

گفتگو با شهلا شفیق پژوهشگر: قوانین حکومت درباره حجاب، تاثیری در اراده مردم ندارد