تلاطم در بازارهای مالی ایران؛ اعتراضات معیشتی کارگران و متقاضیان مسکن

اعتراضات معیشتی ـ آرشیو

اعتراضات معیشتی ـ آرشیو

هم‌زمان با نوسانات نرخ ارزهای خارجی و طلا در ایران و تلاطم در بازارهای مالی، اعتراضات معیشتی نیز توسط گروه‌های صنفی در شهرهای مختلف در روز سه‌شنبه جریان داشت.

بر اساس گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی در روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن، کارگران صنایع نفت و گاز در بوشهر، کارگران صنایع فولاد در گیلان، و مال‌باختگان مسکن در قزوین تجمع اعتراضی برگزار کردند.

کارگران پالایش گاز فجر جم در کنگان استان بوشهر، ضمن تجمع در محوطه پالایشگاه با اعتراض به وضعیت معیشتی و برآورده نشدن خواسته‌هایشان شعار دادند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی کارگران پالایش گاز فجر جم: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»

همچنین، گروهی از متقاضیان مسکن ملی در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند و شعار دادند: «تجمع، اعتراض، حق مسلم ماست» و «کارگر داد بزن، حقت رو فریاد بزن.»


مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

ارسالی شما| تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی مقابل استانداری قزوین


بر اساس گزارش کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار، کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد خزر در استان گیلان نیز در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات حقوقی و بلاتکلیفی، دست به اعتراض زدند.

در این حال، گزارش‌ها از بازارهای مالی در ایران حاکی از آن است که روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن «۹۳ درصد بورس» سرخپوش شد و «شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با ریزش ۳۷ هزار واحدی به دو میلیون و ۷۸۴ هزار واحد رسید.»

سقوط پیاپی و شدید ارزش ریال ایران در مقابل دلار آمریکا و سایر ارزهای خارجی و همچنین رشد قیمت طلا و سکه بازارهای سرمایه در ایران را نیز دچار تلاطم کرده است.

همچنین ببینید: دستاورد ۴۶ سال حکومت اسلامی: دلار ۹۵ هزار تومانی و سکه ۷۸ میلیونی

در این حال، یک عضو مجلس شورای اسلامی اذعان کرده که «سوءمدیریت در تنظیم بازار» عامل گرانی‌ها است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

اذعان نماینده مجلس: سوءمدیریت در تنظیم بازار موجب گرانی سیب‌زمینی شد

جمشید اسدی، اقتصاددان، درباره افزایش پیاپی ارزش دلار آمریکا و کاهش شدید ارزش پول ملی ایران گفت وضعیت کنونی نتیجه سیاست‌های چهار دهه گذشته جمهوری اسلامی در ایران است.

به گفته او، «کشور دلار در ذخیره ندارد» و «مانند دوره مائو» در چین، حکومت ایران ترجیح می‌دهد کالاهای ضروری مثل سیب‌زمینی را صادر کند و دلار حاصل آن را به دست بیاورد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

ارزیابی جمشید اسدی از کاهش شدید ارزش پول ملی ایران در مقابل دلار