دو زندانی سیاسی به نامهای ابراهیم خلیلی همدانی و سالار خلیلی همدانی که به تازگی هر کدام به ۱۶ سال زندان محکوم شدهاند، در اعتراض به این حکم در زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زدند.
شبکه حقوق بشر کردستان روز سهشنبه ۹ مهر گزارش داد که، ابراهیم خلیلی همدانی و فرزندش سالار خلیلی همدانی که پیشتر از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه بابت اتهام «عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران» و «تبلیغ علیه نظام» مجموعا به ۳۲ سال زندان محکوم شدند از روز چهارشنبه ۳ مهر در اعتراض به حکم صادره دست به اعتصاب غذا زدهاند.
جلسه دادگاه این دو زندانی سیاسی در تاریخ ۲۷ شهریور برگزار و حکم صادره روز سهشنبه ۲ مهر، به ابراهیم و سالار خلیلی همدانی که در بند روان درمانی زندان مرکزی ارومیه زندانی هستند ابلاغ شده است.
بر اساس این حکم، هر کدام از این افراد بابت اتهام «عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران» به ۱۵ سال زندان و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم شدهاند.
ابراهیم خلیلی همدانی به همراه دو فرزندش به نامهای سالار و مریم در تاریخ ۴ اسفند ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در ارومیه بازداشت و پس از گذراندن دوران بازجویی در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. مریم خلیلی همدانی در تاریخ ۵ اردیبهشت با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده است.
پیش از این نیز پیمان میرزا زاده، خواننده کرد اهل ارومیه که دوران محکومیت خود را در زندان ارومیه سپری میکند، اوایل مرداد ماه سال جاری در اعتراض به اجرای حکم ۱۰۰ ضربه شلاق و حکم دو سال زندان که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام برای او صادر شده است، در زندان ارومیه دست به اعتصاب زده بود.
همچنین ببینید: حکم ۱۰۰ ضربه شلاق خواننده کرد اهل ارومیه اجرا شد؛ پیمان میرزا زاده در اعتراض اعتصاب غذا کردبهمن سال گذشته سازمان عفو بینالملل در گزارشی، سال ۲۰۱۸ را «سال شرم» جمهوری اسلامی نامید و اعلام کرد در این سال بیش از هفت هزار نفر، اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی، در ایران بازداشت شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، از جمله حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی، و نیز حقوق زنان و کودکان توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.