غلامرضا خسروی به اتهام همکاری با مجاهدین خلق اعدام شد

غلامرضا خسروی، زندانی سیاسی که روز یکشنبه ۱۱ خرداد ماه اعدام شد.


رسانه های ایران از اعدام یک زندانی سیاسی در صبح روز یکشنبه، به اتهام آنچه که «محاربه» از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق ایران اعلام شد، خبر دادند.

خبرگزاری ایرنا وی را غلامرضا خسروی سوادجانی، فرزند قلی، معرفی کرد و جرم او را «محاربه از طریق تلاش مؤثر برای پیشبرد اهداف» سازمان مجاهدین خلق ایران خواند و نوشت نامبرده از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ به دلیل هواداری از مجاهدین خلق دستگیر و زندانی شده بود و در سال ۱۳۸۶ نیز بار دیگر به اتهام ارتباط با آن سازمان دستگیر و محاکمه شد.

سازمان مجاهدین خلق ایران از عمده ترین تشکیلات سیاسی ایرانی است که اندکی پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ به مخالفت جدی و مسلحانه با حکومت اسلامی در ایران پرداخت. تهران که تاکنون تعداد بسیاری از اعضای آن سازمان را دستگیر و اعدام کرده است، سازمان مجاهدین خلق را گروهی «تروریستی» می داند.

خبرگزاری ایرنا در توضیح اتهامات وارده به آقای خسروی همچنین نوشت به هنگام دستگیری آقای خسروی اسنادی از مراکز مهم ایران از جمله تاسیسات نظامی کشف شد و ادعا کرد که وی آن اسناد را در اختیار سازمان مجاهدین و رسانه های مرتبط آن قرار داده بود. اتهام دیگر وی کمک مالی به سازمان مجاهدین خلق عنوان شد.

روز گذشته گزارش هایی از اعدام قریب الوقوع این زندانی سیاسی از طریق فعالان حقوق بشری منتشر شده بود و در پی آن، عفو بين الملل، با بیان این که آقای خسروی برخلاف قوانين بين المللی و نیز قوانين داخل ایران، از حق «محاکمه عادلانه» برخوردار نبوده، از ايران خواست تا اجرای حکم اعدام او را متوقف کند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، آقای خسروی که در سال ۸۶ به ۶سال حبس محکوم شده بود، در سال ۸۹ بار دیگر در دادگاه انقلاب محاکمه و این بار به اعدام محکوم شد.