گزارشهای رسیده به صدای آمریکا حاکی از قطع همکاری دانشکده هنر دانشگاه شیراز با پریسا پورمحمدی، استاد باستانشناسی، است.
خبر قطع همکاری با این پژوهشگر حوزه زبانهای باستانی، در اوایل شهریور ماه امسال در «تماسی تلفنی» به او اطلاع داده شد. پس از آن هم خانم پورمحمدی از تدریس در سال تحصیلی جدید محروم شد.
یک منبع به صدای آمریکا گفت: قطع همکاری در شرایطی انجام شده که هیچ استاد جایگزینی برای واحدهای تخصصی که او تدریس میکرد، در نظر گرفته نشده است.
او در مورد دلیل قطع همکاری دانشکده هنر با پریسا پورمحمدی گفت که هیچ دلیل رسمی ذکر نشده اما این اقدام احتمالا در ارتباط با پستهای او در شبکههای اجتماعی در زمان اعتراضات سراسری انجام شده است.
به گفته این منبع، او با اشاره به فعالیتهایش برای گسترش فرهنگ و زبان ایرانی گفته است که تصمیم دارد دورههای آموزش زبانهای باستانی را در بستر مجازی و از طریق بنیادهای فرهنگی، آموزشی و با تشکیل مدارس مجازی ایران باستان ادامه دهد.
در ماههای گذشته، روند برخورد حذفی استادان منتقد یا غیرهمسو با سیاستهای حکومت در قالب تعلیق، اخراج و بازنشستگی اجباری شدت یافته است و دهها تن از آنان از تدریس در دانشگاههای سراسر ایران کنار گذاشته شدهاند.
به گفته محسن برهانی، استاد تعلیقی دانشگاه تهران، دولت ابراهیم رئیسی از روزها قبل از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و آغاز اعتراضات سراسری، برای محدودکردن دانشگاهها و اخراج اساتید برنامهریزی کرده بود.
این استاد حقوق به شماره روز چهارشنبه پنجم مهر، روزنامه اعتماد گفت که یک ماه پس از استقرار دولت رئیسی، مصوبه برخورد با استادان منتقد ابلاغ شد.
رسانهها و مقامهای حکومت جمهوری اسلامی ضمن طرح ادعاهایی، از جمله در مورد پایان قرارداد همکاری اساتید، از اخراج آنان دفاع کرده و گفتهاند که این اقدامات، قانونی بودهاند.
علی افشاری، تحلیلگر سیاسی، در گفتگو با صدای آمریکا، اخراج اساتید دانشگاهها را در راستای علمستیزی حکومت جمهوری اسلامی ارزیابی کرده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند