قانونگذاران ایران خواهان اعدام رهبران اوپوزیسیون شده اند

قانونگذاران ایران خواهان اعدام رهبران اوپوزیسیون شده اند

http://www.youtube.com/embed/Z3O0rUuZYKs

شماری از قانونگذاران ایران خواسته اند رهبران اوپوزیسیون به دلیل سازمان دادن تجمعات ضد دولتی در چندین شهر در روز دوشنبه، اعدام شوند.

قانونگذاران محافظه کار روز سه شنبه گفتند میر حسین موسوی و مهدی کروبی باید بدلیل «فتنه گری» محاکمه شوند. آنها مردم را دعوت کرده بودند به نشانه همبستگی با قیام های اخیر در کشورهای عربی تظاهراتی برپا کنند.
رسانه های دولتی گزارش می دهد بیش از ۲۰۰ قانون گذار با امضای بیانیه ای خواهان محاکمه رهبران اوپوزیسیون شدند. تلویزیون دولتی ویدیویی از برخی از آنها را که شعار می دادند «مرگ بر موسوی، مرگ بر کروبی» پخش کرد.
روز دوشنبه هزاران فعال با نادیده گرفتن ممنوعیت های دولت در حمایت از قیام های اعراب علیه دولت های دیکتاتوری در تظاهرات شرکت کردند.
پیشتر، منابع اوپوزیسیون در ایران گفتند بنظر می رسد نیروهای امنیتی در گردهمایی های روز دوشنبه، صدها فعال ضد دولتی را دستگیر کرده اند.
وب سایت میر حسین موسوی می گوید گزارش های تایید نشده ای از دستگیری صدها نفر دریافت کرده است.

رسانه ها می گویند در اعتراضات روز دوشنبه ۲ تن کشته شدند و ۹ نفر از ماموران امنیتی از جمله زخمی شدگان هستند. چندین وب سایت اوپوزیسیون بنقل از احمد رضا رادان، معاون نیروی انتظامی می گویند دست کم حدود ۱۵۰ نفر دستگیر شده اند.
او همچنین می گوید یک گروه ممنوعه اوپوزیسیون به تجمعات پیوست و بسوی پلیس آتش گشود.
خبرگزاری نیمه رسمی فارس می گوید «فتنه گران» در میان معترضین در تهران بسوی رهگذران تیراندازی کردند، یک تن را کشتند و چندین نفر را مجروح کردند. دیگر رسانه های دولتی گفتند تجمعات زمانی که گروه های طرفدار دولت در خیابان ها جمع شدند، به پایان رسید.
شاهدان می گویند نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان، که برخی از آنها در شعارهایی رهبران ایران را با حکام برکنار شده در مصر و تونس مقایسه می کردند، به گاز اشک آور و تفنگ های ساچمه ای متوسل شدند.
فعالان اوپوزیسیون همچنین شعار «مرگ بر دیکتاتور» را فریاد می کشیدند.
نیروهای امنیتی روز دوشنبه خانه های موسوی و مهدی کروبی را محاصره کردند و مانع از آن شدند به گردهمایی ها ملحق شوند.
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی آمریکا و متحدان آنرا متهم کرد که از جنبش اوپوزیسیون در ایران بعنوان ابزاری برای تحریک ناآرامی استفاده می کنند.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا تظاهر کنندگان ایرانی را بعنوان افرادی شجاع ستود و از دولت ایران خواست با بازکردن نظام سیاسی خود از مصر پیروی کند. ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا ایران را ترغیب کرد خویشتنداری بکار برد و به مردم اجازه دهد نظریات و افکارشان را آزادانه بیان کنند.
منابع اوپوزیسیون می گویند فعالان ضد دولتی در شهرهای دیگر، از جمله اصفهان، شیراز و کرمانشاه نیز راه پیمایی کردند.
عبدالله گل رییس جمهوری ترکیه روز دوشنبه در آغاز دیداری از تهران، از دولت های منطقه ای خواست به درخواست های مردم خود توجه کنند، با این حال مشخصا از ایران نام نبرد.