در آخرین هفته سال خانوادههای جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ با حضور بر مزار معترضان و خانوادههای خاوران در مقابل درهای بسته این آرامستان یاد عزیزانشان را گرامی داشتند.
خانوادهها و دوستداران شماری از جانباختگان و اعدامشدگان اعتراضات سراسری در آخرین پنجشنبه سال بر مزار آنها حاضر شدند.
بر پایه تصاویر و ویدیوهای منتشر شده، بسیاری از خانوادههای دادخواه روز پنجشنبه ۲۴ اسفند یاد جانباختگان را با حضور بر مزار آنها گرامی داشتند.
نزدیکان عرفان خزایی، معترض جانباخته، بر مزار او سفره هفتسین چیدند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
عرفان خزایی روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری در پی اصابت گلوله جنگی در شهریار جان باخت.
خانواده مهسا موگویی، معترض جانباخته در فولادشهر اصفهان، هم بر سر مزار او حاضر شدند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مهسا موگویی، معترض ۱۹ ساله ورزشکار، که روز ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ بر اثر اصابت گلوله در فولادشهر اصفهان جان باخت.
خانواده صالح میرهاشمی، معترض اعدامشده در اصفهان، هم با انتشار ویدیویی از حضور بر مزار او خبر دادند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
پدر و مادر هومن عبداللهی، از جان باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در سنندج، هم به دیدار مزار فرزندشان در آخرین پنجشنبه سال رفتند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
والدین آیلار حقی، دانشجوی پزشکی معترض در تبریز که در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ جان باخت، نیز با گل و سبزه به دیدار مزار دختر خود رفتند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
دوستداران محسن شکاری، معترض اعدامشده، هم به یادش شمع روشن کردند.
همزمان با حضور گسترده خانوادهها بر مزار معترضان جانباخته، نیروهای حکومتی روز جمعه ۲۵ اسفند از حضور خانوادههای اعدامشدگان سیاسی بر مزار عزیزانشان در گورستان خاوران تهران جلوگیری کردند.
این چندمین بار است که ماموران با حضور خانوادههای خاوران برای بزرگداشت زندانیان سیاسی اعدامشده در دهه ۶۰ در این آرامستان مخالفت کرده و خواستار ارائه کارت ملی از سوی خانوادهها میشوند.
منصوره بهکیش، از اعضای مادران و خانوادههای خاوران که شش عضو خانواده خود را در جریان اعدامهای دهه ۶۰ از دست داده است، در پستی در صفحه ایکس با انتشار این خبر نوشت: «امروز خانوادههای خاوران در آستانه نوروز باز هم با درب بسته روبرو شدند و ماموران گماشته برای ورود به خاوران کارت ملی خواستند که با مقاومت خانوادهها روبرو شدند.»
بر پایه تصاویر منتشرشده، خانوادهها با گلباران قاب عکس عزیزان از دست رفته خود در مقابل درهای بسته گورستان خاوران، یاد اعدامشدگان سیاسی را گرامی داشتند.
این در حالی است که به نوشته کانال «منشور آزادی، رفاه، برابری»، اکنون بیش از دو سال است که با وجود مقاومت خانوادههای بهائی و مخالفت خانوادههای خاوران، درگذشتگان جامعه بهائی را در محل گورهای دستهجمعی اعدامشدگان خاوران دفن میکنند.
هرچند مزار شهروندان بهائی در این گورستان هم هدف تخریب ماموران جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند. در روزهای گذشته جامعه بهائیان از تخریب محل دفن بیش از ۳۰ تن از شهروندان بهائی در گورستان خاوران به وسیله بولدوزرهای ماموران جمهوری اسلامی خبر داده و خواستار توقف «پاکسازی فرهنگی» و «محو هویت بهائی» از سوی حکومت ایران شد.
گرامیداشت یاد جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ از سوی خانوادههای دادخواه در شرایطی انجام می شود که نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی تلاش میکنند با تشدید فشارها در قالب تهدید، احضار و بازداشت آنها را به سکوت درباره معترضان جانباخته ترغیب کنند.