همزمان با محاکمه سه شهروند بهائی در دادگاه انقلاب ساری در روز سهشنبه ۱۶ آبان، ماموران حکومتی با تفتیش خانه چهار تن از شهروندان بهائی در همدان، برخی لوازم و مدارک از جمله گذرنامه آنها را ضبط کردند.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اتهامات سها ثابتی، بهروز رحمانی، و ساناز علیزاده، شهروندان بهائی ساکن ساری، «تبلیغ به نفع گروهها یا سازمانهای مخالف نظام» و «عضویت در دسته یا جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» عنوان شده است.
بنا بر این گزارش، این سه نفر در شهریور سال ۱۴۰۲ به دادسرای انقلاب ساری در استان مازندران احضار و پس از تفهیم اتهام با قرار وثیقه و کفالت آزاد شده بودند.
از سوی دیگر، ماموران حکومتی خانههای چهار شهروند بهائی، مهران خاندل، پوران حبیبی (خاندل)، ژینوس شادابی و اختر کوثری (نعیمی)، در همدان را مورد تفتیش قرار داده و برخی لوازم و مدارک شخصی آنها را ضبط کردند.
به گزارش هرانا، ماموران پس از بازرسی چندساعته از خانه این افراد تلفنهای همراه، کامپیوترها، گذرنامهها، و تعدادی از اسناد آنها را هم با خود بردند.
درباره دلیل تفتیش منازل این شهروندان بهائی ساکن همدان هیچ خبری منتشر نشده است.
در روزهای گذشته هم علاوه بر محاکمه یک شهروند بهائی در مشهد، ماموران حکومتی منزل یک شهروند بهائی دیگر در شیراز را تفتیش کردهاند.
اتهامات سیروس ذبیحی، شهروند بهائی ساکن مشهد، که روز شنبه ۱۳ آبان در شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد محاکمه شد «تشکیل یا اداره دسته یا جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «عضویت در دسته یا جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
همزمان ماموران حکومتی با تفتیش منزل رویا شیخی، شهروند بهائی ساکن شیراز، وسایل ارتباطی و الکترونیکی از جمله گوشیهای اعضای خانواده، لپتاپ، کتابهای دینی، کارتهای ملی، گذرنامهها، و حتی برخی لوازم کاری برادرش را ضبط کردند.
به تازگی هم دادگاه تجدیدنظر مازندران ۱۴ شهروند بهائی را در احکامی شفاهی به حبس و جزای نقدی محکوم کرد.
همچنین ببینید: دادگاه تجدیدنظر مازندران ۱۴ شهروند بهائی را به حبس و جریمه نقدی محکوم کردجامعه جهانی بهائی به تازگی در بیانیهای صدور احکام حبس علیه شهروندان بهائی را الگویی رو به افزایش از آزار بهائیان ایران نامیده و از جامعه بینالمللی خواست که حکومت ایران را در قبال نقض حقوق بشر پاسخگو کند.
کمیسیون آمریکا در امور آزادیهای مذهبی بینالمللی هم در بیانیهای از تشدید فشار بر اقلیتهای مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.
بر پایه گزارش این کمیسیون، در حال حاضر دستکم حدود ۲۰۰ نفر به دلایل مذهبی یا اعتقادی در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبرند.
شهروندان بهائی در ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ بطور نظاممند در معرض اعدام، تبعیضهای گسترده اجتماعی و سیاسی، و برخوردهای غیرقانونی از جمله بازداشت و هتک حرمت به آرامستانهایشان قرار گرفتهاند.