محسن برهانی، حقوقدان و استاد دانشگاه تهران، روز شنبه با انتشار مطلبی هفت اشکال عمده حقوقی به حکم محاربه منجر به اعدام برای محسن شکاری وارد دانست و آن را «خون بهناحق ریختن» توصیف کرد.
محسن شکاری در جریان اعتراضات تهران بازداشت شد و ۱۷ آذرماه به اتهام محاربه اعدام شد.
آقای برهانی در مطلبی که با عنوان «خونی به ناحق» در اینستاگرام منتشر کرده، درباره حکم محاربه محسن شکاری و اعدام او میگوید: «اینجانب این حکم را غلط میدانم چرا که این مجازات با قواعد حقوقی و فقهی سازگاری نداشت. بنابراین مصداق سفک دماء بهناحق است.»
به گفته او، «در ذیل ماده ۲۹۷ تصریح شده است اگر شخص به انگیزه شخصی سلاح بکشد، محارب نیست. این انگیزه کاملاً مرتبط با آن است که محارب باید نگاه به عموم مردم داشته باشد. فلذا اگر نسبت به مأموری سلاح کشید، این انگیزه شخصی است و وی اساساً با مردم طرف نبوده است، بلکه با مأمور طرف بوده و انگیزهاش تقابل با اوست. اتفاقاً اگر قصد مرتکب به دیده شدن تعلق بگیرد، میخواهد مردم عادی و اعتراضکنندگان ببینند و برای اعتراض قوت قلب بگیرند و شجاعت پیدا کنند، نه اینکه اعتراضکنندگان بترسند و دست از اعتراض و شعار بردارند.»
تاکنون علاوه بر محسن شکاری، مجید رضا رهنورد نیز به دلیل شرکت در اعتراضات سراسری اعدام شده است. این در حالی است که سازمان حقوق بشر ایران هشدار داده جان ٣٩ معترض بازداشتشده دیگر که در دادگاههای انقلاب جمهوری اسلامی به «محاربه»، «افساد فیالأرض»، «بغی»، و «قتل» متهم شدهاند، در خطر است.
همچنین ببینید: یک نهاد حقوق بشری نسبت به «خطر اعدام» ۳۹ معترض بازداشتشده هشدار داد