یک مقام قضایی در مشهد اعلام کرد که ۳۰ نفر به اتهام فعالیت در مدلینگ احضار شده و و از این بین سه مدل زن و سه مدل مرد دستگیر شدند. همزمان نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان از بازداشت سه مدل در زاهدان خبر داده است.
حسن حیدری مقدس، معاون دادستان مشهد روز چهارشنبه ۱۷ شهریور به خبرگزاری تسنیم گفت که ۳۰ نفر از فعالان مدلینگ به مراجع قضایی احضار شدهاند و ۸ مجموعه فعال در این حوزه نیز پلمب شده است.
به گفته او این ۶ نفر هیچ سابقه بازداشت و یا محکومیت قضایی نداشتهاند اما ممکن است به یک تا ۱۰ سال حبس محکوم شوند.
قاضی حیدری مقدس همچنین گفت: "قبلا اقدامات پیشگیرانه در مورد این افراد صورت گرفت و تذکرات لازم نیز ارائه شد اما برخی توجه نکرده و حتی لجاجت کردند."
این مقام قضایی فعالیت در حوزه مدلینگ را "جنگ نرم" توصیف کرده و از برخورد سپاه پاسداران با فعالان این حوزه دفاع کرده است، چرا که به گفته او سپاه وظیفه دارد از کیان جمهوری اسلامی دفاع کند.
رئیس پلیس امنیت عمومی سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد که سه عضو یک "شبکه مدلینگ" که به گفته او "باعث فساد و بی بند و باری" در شبکههای مجازی شده بودند، دستگیر شدهاند.
به گفته او، این شبکه زنان جوان مستعد برای مدلینگ را در آرایشگاهها شناسایی کرده و سپس از آنها برای تبلیغ محصولات عکاسی میکردهاند.
به نظر میرسد که این احضارها و بازداشتها در ادامه پروژهای است که اردیبهشت ماه امسال رسانهای شد و مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سپاه اعلام کرد در "پروژه عنکبوت ۲" حدود ۱۷۰ نفر از گردانندگان صفحههای مدلینگ در اینستاگرام را احضار و ۸ نفر را بازداشت کرده است.
در آن زمان یک فعال سابق مدلینگ که رابطه گستردهای با مدلها و مانکنهای حاضر در اینستاگرام دارد به صدای آمریکا گفته بود که تمایل شدید جوانان ایرانی به حوزه مدلینگ قابل کنترل شدن نیست و شاید به طور مقطعی برخی حسابهای اینستاگرام بسته و یا محدود(پرایوت) شود اما این رویه متوقف نخواهد شد.
بازداشت مدلهای ایرانی در بهار امسال با واکنش وزارت خارجه آمریکا نیز مواجه شد و جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: "ما از آزادی بیان و آزادی اطلاعات در سراسر دنیا پشتیبانی میکنیم و اگر این گزارشات صحت داشته باشد، به طور قطع نگران اینگونه اقدامات خواهیم بود."