رسانه های ایران از مهار آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا در ماهشهر خبر دادند و به این ترتیب بعد از بیش از نزدیک سه روز، آتش مهار شد.
روابط عمومی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینای بندر ماهشهر در بیانیه ای از پایان عملیات اطفای حریق در مخزن ۲۰۰۱ سی این مجتمع خبر داد.
علیرضا عربی، مدیر هلدینگ خلیج فارس نیز با تایید این خبر به خبرگزاری ایسنا گفت که اینحادثه به دلایل فنی رخ داده و بحث اقدامات خرابکارانه و تروریستی منتفی است.
آقای عربی همچنین انتشار آمار از میزان خسارات وارده به این مجتمع را در شرایط فعلی ممکن ندانسته و موکول به بررسیهای بیشتر دانسته است.
همزمان با خاموش شدن آتش، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران ساعت ۲ بامداد به وقت ایران به خبرنگار گفت پس از خاموش شدن مخزن، در حال تثبیت وضع آن با فوم پاشی داخل مخزن هستند. همچنین عملیات خنک کردن مخزن نیز در حال انجام است تا زنجیره آتش تکرار نشود.
وزیر نفت ایران که بعد از گسترش آتش سوزی، روز پنجشنبه خود را به ماهشهر رسانده بود، گفت که دلایل آتش سوزی این مجتمع پتروشیمی پس از بررسی ها اعلام می شود.
در همین رابطه، رضا تقی زاده، کارشناس انرژی از دانشگاه گلاسکو اسکاتلند به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که خسارات وارده ممکن است تا ۲۰۰ میلیون دلار برسد که خسارت سنگینی به شمار میرود.
روز چهارشنبه ۱۶ تیر بخشهایی از مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در ماهشهر که از آن به عنوان بلندترین برج پتروشیمی خاورمیانه یاد میشود آتش گرفت.
با وجود این که روز پنجشنبه اعلام شد آتشسوزی "مهار" شده اما آتش گسترش پیدا کرد و وزارت نفت تصمیم گرفت تا چهار مجتمع پتروشیمی دیگر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر را هم تخلیه کند.
بعد از آغاز آتش سوزی در یکی از برج های پتروشیمی ماهشهر در فضای مجازی، هشتگی به نام #ایران_تحترق از سوی برخی کاربران عرب زبان کشورهای همسایه ایران به راه افتاد. به گزارش سایت انتخاب، همزمان بخش فارسی شبکه العربیه نیز که وابسته به عربستان سعودی است در خبری که درباره این آتش سوزی منتشر کرد، "از احتمال خرابکارانه بودن این اتفاق سخن گفت".
این خبر واکنش ایران را در پی داشت. وزیر نفت ایران روز جمعه در یک نشست خبری در ماهشهر گفت: " این که عنوان میکنند شهر در حال از بین رفتن است شایعهای بیش نیست. هم اکنون در ٢٠٠ متری محل حادثه هستم و با تلاش تیم حرفهای عملیات اطفاء حریق در حال انجام است."
او همچنین تاکید کرد که بحث "خرابکاری" مطرح نیست و آتشسوزی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا دلایل فنی داشته است.