وکیل لیلا حسینزاده، فعال دانشجویی زندانی، نسبت به بیتوجهی دادسرای شیراز به تشدید وخامت وضعیت جسمی او هشدار داد.
امیر رئیسیان در گفتوگو با روزنامه «اعتماد» گفت علیرغم تایید شرایط مریضی موکلش از سوی پزشکی قانونی و دو بار صدور گواهی عدم تحمل کیفری، «هیچ اقدامی صورت نگرفته و کماکان ایشان بازداشت موقت هستند.»
به گفته او، لیلا حسینزاده که در زندان عادلآباد شیراز است به «احتمال قریب به یقین» بیماری جدیدی دارد و در زندان نیز داروهای خود را به صورت منظم دریافت نکرده است.
آقای رئیسیان هشدار داد آسیب جسمی و سلامت موکلش «ممکن است منتهی به ریسکهایی شود که غیرقابل بازگشت است و به شرایط غیرقابل جبرانی منتهی شود.» او افزود: «پزشک حتی احتمال کوری را برای ایشان مطرح کرده؛ بنابراین هر گونه کوتاهی در این مورد از هر نظر که بگوییم مصداق عمل مجرمانه محسوب میشود.»
ماه گذشته، شماری از زنان زندانی در اوین با انتشار بیانیهای در حمایت از لیلا حسینزاده، نسبت به شرایط جسمانی او، قطع تماس تلفنی با خانواده و اعلام اعتصاب غذای این فعال صنفی دانشجویی ابراز نگرانی کردند.
این زندانیان گفتهاند: «طبق اسناد و مدارک پزشکی و حتی پزشکی قانونی وابسته به جمهوری اسلامی رای بر عدم تحمل حبس لیلا حسین زاده داده شده و جان او در خطر است.»
لیلا حسینزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد انسانشناسی دانشگاه تهران روز دوشنبه ۱۶ آبان از داشتن حجاب در سالن ملاقات خودداری کرد و در پی این اقدام از تماس با خارج از زندان محروم شد.
او گفته بود: «برای مقاومت، مرزی بین خیابان و زندان نیست.»
به گزارش هرانا ، لیلا حسینزاده به نوعی بیماری خودایمنی مبتلا است و به دلیل عدم رسیدگی پزشکی مناسب وضعیت جسمی نامساعدی دارد.
ابوالفضل حسینزاده، برادر این زندانی در اینستاگرام گفته است که بیماری خواهرش با حمله چشمی همراه است و مدتی است دچار تاری دید شده و بدون رسیدگی پزشکی، بیناییاش تحت «خطر جدی» است.
لیلا حسینزاده در جریان اعتراضات دیماه سال ۹۶ بازداشت شد و به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور» به پنج سال زندان محکوم شد.
او پس از گذراندن بخشی از دوره محکومیتش به خاطر ابتلا به بیماری صعبالعلاج مشمول «عدم تحمل کیفر» شد.
حسینزاده، آذرماه گذشته در سفری تفریحی به شیراز پس از حمله نیروهای وزارت اطلاعات همراه با ۹ نفر دیگر دستگیر و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی موسوم به «پلاک ۱۰۰» در شیراز منتقل شد.
روز یکشنبه نیز محمد علی کامفیروزی، وکیل ملیکا قراگوزلو فعال دانشجویی زندانی، به نقل از مادر ملیکا اعلام کرد موکلش شنبه شب در بیمارستان رازی امینآباد از سوی چند مرد مورد ضرب و جرح قرار گرفته است.
همچنین ببینید: ملیکا قراگوزلو «در اعتراض به ضربوجرح در بیمارستان» اعتصاب غذا کرده استبه گفته وکیل ملیکا قراگوزلو، «تاکنون حداقل هفت روانشناس و روانپزشک متخصص، بر عدم امکان تحمل کیفر توسط موکلم گواهی دادهاند.»