دفتر خامنه‌ای: حرام بودن سفر به آنتالیا در جلسه "غیررسمی" مطرح شد

یکی از کنسرت‌های برگزار شده در آنتالیا با حضور ایرانیان-نوروز ۱۳۹۵

به تازگی امر و نهی‌های آیت‌الله خامنه‌ای در مورد سبک زندگی ایرانیان خبرساز شده اما مدیر روابط عمومی دفتر او می‌گوید که این سخنان در جلسات غیررسمی عنوان شده و "ناقص" انتقال پیدا کرده است.

سپهر خلجی مدیر روابط عمومی دفتر رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه توضیحی به رسانه‌های ایران ارسال کرده و گفته اظهارات آیت‌اﻟله علی خامنه‌ای درباره آنتالیا، در جلسه درس "خارج فقه" عنوان شده و آنچه انتشار پیدا کرده "بیان مخدوش و ناقصی" از یک بحث مفصل درباره نماز مسافر بوده است.

به گفته آقای خلجی این گونه جلسات "خارج از روال رسمی و معمول" بوده و "عموما برداشت های ناقص افراد از مباحث" است، در نتیجه "فاقد اعتبار و استناد است".

در روزهای گذشته رسانه‌های اصولگرا به نقل از یک حساب اینستاگرامی نوشته بودند که آیت‌اﻟله خامنه‌ای آنتالیا در ترکیه را شهر "فسق و فجور" می‌داند، که سفر به آن باعث باطل شدن نماز می‌شود [در نتیجه حرام است].

آنتالیا یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری ایرانیان است که همه ساله تعداد زیادی کنسرت و برنامه با حضور مسافران ایرانی برگزار می‌شود. هرچند که از زمان دولت محمود احمدی‌نژاد هیچ پرواز مستقیمی از ایران به مقصد آنتالیا وجود ندارد.

رسانه‌های اصولگرا سخنان رهبر جمهوری اسلامی را مربوط به جلسه "خارج فقه" در تاریخ ششم اردیبهشت ماه دانسته و اضافه کرده بودند که آقای خامنه‌ای منتقد صداو سیمای جمهوری اسلامی است، چون " تلویزیون تا دیروقت برنامه پخش می کند ... وقتی شما دیر خوابیدی، بیداری سحر پیشکش، نماز صبح هم خواب می مانی ... بنده دیدم در بعضی شهرها که وقت بیداری شان ۹ صبح است. تازه ۹:۳۰-۹ صبح شروع به باز کردن مغازه ها می کنند. این غلط است دیگر."

بخش پایانی سخنان رهبر جمهوری اسلامی با استقبال زیادی در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد و کاربران ایرانی آنقدر با هشتگ #غلط_است_دیگر شوخی کردند که تبدیل به یکی از هشتگ‌های داغ شد. انتشار مجموعه‌ای از این شوخی‌ها در یکی از پرطرفدارترین کانال‌ها به نام وحیدآنلاین، حتی باعث اعتراض برخی اصولگرایان حاضر در شبکه‌های اجتماعی شد.

همزمانی این سخنان با اعلام این که آیت‌اﻟله خامنه‌ای از کلمه "برند" بدش می‌آید، یا انتقاد او از آموزش زبان انگلیسی، باعث اعتراض بسیاری شد که معتقد بودند این مسائل مربوط به حوزه شخصی شهروندان است و حاکمیت حق ندارد سلیقه خود را به مردم تحمیل کند.