تاکید علی خامنه‌ای بر مرزبندی اعتراضات کارگری با «دشمن»؛ اعتصابات پابرجا، معیشت در خطر

علی خامنه‌ای در آستانه روز جهانی کارگر با جمعی از کارگران حامی خود دیدار کرد.

علی خامنه‌ای در آستانه روز جهانی کارگر با جمعی از کارگران حامی خود دیدار کرد.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی که در آستانه روز کارگر با جمعی از کارگران منتخب دیدار کرده معتقد است «ارتقاء زندگی کارگر به بهبود وضع کشور منجر می‌شود» و «هرچند جامعه کارگری اعتراض دارد، اما با دشمن هم مرزبندی کرده است.»

رهبر جمهوری اسلامی که از طریق نهادهای زیر نظرش، از جمله مجمع‌تشخیص مصلحت، شورای نگهبان، قوه قضاییه و ده‌ها بنیاد کلان که بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی ایران هستند ابعاد مختلف از جمله اقتصاد را تحت کنترل دارد، تاکید کرده است: «برای کارگران باید کار کرد. هم مسئول دولتی و هم کارآفرین و سرمایه‌گذار بدانند که اگر تلاش شد تا زندگی ارتقاء پیدا کند، وضع کشور ارتقاء پیدا خواهد کرد.»

این اظهارات در حالی است که جامعه کارگری در یک نمونه از به خطر افتادن معیشت کارگران در پی تعیین حداقل دستمزد در سال ۱۴۰۲ گلایه دارند و در همین راستا شکایت خود را برای ابطال «مصوبه دستمزد» در دیوان عدالت ثبت کرده‌اند.

حسین حبیبی عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار ایران در همین رابطه با استناد به همین شکایت‌ها به خبرگزاری «ایلنا» گفت: «کارگران انتظار دارند دستمزد مصوب با رای دیوان عدالت باطل شود.»

در کنار این موضوع اعتصابات کارگری در ایران کماکان ادامه دارد و بر اساس اعلام اتحادیه آزاد کارگران ایران این اعتصابات با حمایت گروه‌های مختلف از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه وارد فاز تازه‌ای شده است.

پیرو همین حمایت‌ها روز گذشته نیز پنج سندیکای فرانسوی در بیانیه‌ای مشترک از کارگران ایران اعلام حمایت کرده و سرکوب آنها توسط حکومت ایران را محکوم کردند.

در این بیانیه که در آستانه روز جهانی کارگر منتشر و «صدای آمریکا» هم پیشتر آن‌را منتشر کرده، «حق تشکیل آزادانه اتحادیه‌های کارگری و عضویت در سازمانهای نماینده کارگران» به عنوان «آرمان‌های مشروع و به رسمیت‌شناخته شده در حقوق بین‌الملل» نام برده شده‌است.

برخلاف موضوع مطرح شده در دیدار رهبر جمهوری اسلامی با کارگران و تاکید بر تامین رفاه کارگر؛ کارگران بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی و خدماتی که با اعتصاب و تجمع در ۲۸ شهر ایران به پایین‌بودن دستمزدها و شرایط معیشتی اعتراض کردند با تهدید اخراج مواجه شدند.

در همین رابطه سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس، اعلام کرده که چهار هزار کارگر معترض اخراج شده‌ و قرار است به جای آنها کارگران تازه گمارده شوند.