قوه قضائیه جمهوری اسلامی از حکم ۲۰ سال زندان برای حسین هدایتی سرمایدار معروف ایرانی خبر داد.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه روز سهشنبه ۳۱ اردیبهشت اعلام کرد که حسین هدایتی دولابی به جرم «اخلال در نظام اقتصادی» به تحمل ۲۰ سال حبس و ممنوعیت به کار گیری در مشاغل دولتی و رد مال معادل ۴۸۸ میلیارد تومان به نفع بانک سرمایه و به تحمل ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی محکوم شده است.
پرونده حسین هدایتی در کنار ۱۰ متهم دیگر در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی مورد رسیدگی قرار گرفت و سخنگوی قوه قضائیه امروز به محکومیت دیگر متهمان این پرونده از جمله مهدی موسوی نژاد به جرم «اخلال در نظام اقتصادی» به حکم ١٥ سال حبس، محرومیت دائم از مشاغل دولتی، استرداد ٩٣ میلیارد تومان و ٧٤ ضربه شلاق اشاره کرده است.
علی اکبر یقینی دیگر متهم این پرونده نیز به جرم «معاونت در اخلال در نظام اقتصادی» به تحمل ١٠ سال حبس، محرومیت به کارگیری در مشاغل دولتی و دیگر متهم به نام کیان پیشه به جرم «معاونت در نظام اقتصادی» به تحمل ٥ سال حبس محکوم شده و محکومیت محمد محسنی آقویی به جرم «اخلال در نظام اقتصادی» ١٠ سال حبس، ضبط ارزهای مکشوفه و ٥٠٠ میلیون ریال جزای نقدی عنوان شده است.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین محکومیتهای محمد حسین عابدینی نژاد،جهانگیر حجتی نجف آبادی، حمیدرضا رضوی، رضا میری، ناصر مزیدی را اعلام کرده است.
اما بخشی از اتهامات حسین هدایتی مربوط به پرونده بانک سرمایه است. او که بیشترین شهرتش به خاطر کمکهای مالی کلان به باشگاه پرسپولیس در اواخر دهه ۸۰ بوده، در این پرونده به دلیل بدهکاری هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به این بانک مورد محاکمه قرار گرفت.
همچنین ببینید: حسین هدایتی سرمایه گذار معروف ایرانی، به ۵۸۶ میلیارد تومان پولشویی متهم شدپرونده بانک سرمایه بیش از ۷۰ متهم دارد و در حال حاضر جلسه محاکمه ۳۱ متهم دیگر از جمله هادی رضوی داماد وزیر کار و تعاون و سرمایه گذار سریال شهردار در حال برگزاری است.
پیش از این سه تن از متهمان پرونده بانک سرمایه یعنی«علی بخشایش» مدیرعامل سابق بانک سرمایه، «پرویز کاظمی» رئیس سابق هیئت مدیره این بانک و وزیر رفاه دولت نهم و «محمدرضا توسلی» عضو سابق هیئت مدیره بانک سرمایه به ۲۰ سال زندان، شلاق و انفصال از خدمات دولتی محکوم شدند.
پس از گرانیهای اخیر، آمار پروندههای فساد اقتصادی که برخی متهمان آن نیز مقامات و افراد شناخته شده هستند، در ایران افزایش یافته است.
چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده اند.