محمد مساعد، برنده جایزه آزادی بیان کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، با تأکید بر وظیفه خبرنگاران جهان برای افشای حقیقت، وضعیت روزنامهنگاران را در ایران «غیرقابل قبول» خواند و گفت: «پنهان نگاه داشتن حقیقت با هر بهانهای هم که باشد، بحران میسازد و بیتوجهی به بحران فاجعه خلق میکند.»
محمد مساعد یکی از برندگان این جایزه در سال گذشته میلادی بود، ولی به دلیل محکومیت قضائی نتوانست ایران را ترک و در مراسم دریافت جایزه خود شرکت کند.
این روزنامه نگار ایرانی که اکنون در ایالات متحده زندگی میکند، روز جمعه ۲۸ آبان و در پی اهدای جایزه آزادی بیان از سوی کمیته حفاظت از روزنامهنگاران به او، در یک پیام ویدئویی گفت: «در کشور من سخن گفتن از حقیقت خطرناک است، چرا که حکومت نه تنها از خود حقیقت، بلکه از جسارتی که در پس گفتن حقیقت پنهان است، میترسد. و این حقیقت را در کشور من به جرم تبدیل کرده» است.
وی گفت از کشوری میآید که «دهههاست برای آزادی و زندگی بهتر تلاش میکند، ولی از استبداد، سوءمدیریت و ظلم رنج میبرد.»
محمد مساعد با بیان این که مردم ایران «صدایشان کمتر و کمتر شنیده میشود و احساس بیپناهی میکنند» افزود، «این حس مشترک تمام آزادیخواهان در سراسر جهان است.»
او وقایعی مانند شلیک پدافند موشکی سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراینی و کشتار آبان ۹۸، و همچنین بحران اقتصادی، فساد گسترده و ممنوعیت واردات واکسن را که موجب افزایش تلفات ناشی از ابتلا به کرونا شد، «تنها نمونههایی از رنجهای بیشمار مردم ایران» دانست که «به درستی از ابعاد آن آگاه نشدهایم.»
این روزنامهنگار تأکید کرد که «حکومت ایران به شکل روزافزونی به خبرنگاران داخلی و خارجی با اخراج، تبعید، پروندهسازی برای خانوادهها و پروپاگاندای گسترده حمله میکند و این روزها برنامههایش برای محدودیت بیشتر اینترنت را پیش میبرد.»
به گفته محمد مساعد «ایران بیش از پیش به سیاهچالهای تبدیل شده که درک درست وضعیت را ناممکن میکند. این نهتنها ظلمی بزرگ برای یک ملت در رنج است، بلکه خطر بزرگی برای همگان است. ما میدانیم جهان ما کوچکتر از آن است که بیتفاوتی به وضعیت دیگر انسانها بدون تاوان بماند.»
وی با اشاره به تجربه همهگیری کرونا، گفت که مشکلات جهان به هم پیوسته و تحت تأثیر هم است و فکر این که مشکلات ایران و افغانستان در خاورمیانه باقی میماند یا آنچه در غرب رخ میدهد تأثیری بر دیگر نقاط جهان ندارد، «نادانی» است.