میری آیزین به صدای آمریکا: اسرائیل تهدیدها را «آشکار و پنهان» هدف قرار می‌دهد

حمله هوایی اسرائیل به مرکز بیروت (پنحشنبه ۱۹ مهر)

مدیر موسسه بین‌المللی ضد تروریسم در دانشگاه رایخمن اسرائیل در گفت‌و‌گو با سیامک دهقانپور از صدای آمریکا می‌گوید همان طور که نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه‌های جداگانه گفتند، اسرائیل اقدام خواهد کرد و مردم اسرائیل منتظرند «تصمیم گرفته شود.»

سرهنگ بازنشسته، میری آیزین، مدیر موسسه بین‌المللی ضد تروریسم در دانشگاه رایخمن در اسرائیل، که روز پنج‌شنبه ار تل‌آویو با سیامک دهقان‌پور از صدای آمریکا گفت‌وگو می‌کرد، یادآور شد: «ما همه منتظریم تصمیم گرفته شود و این چیزی نیست که از آن اطلاع داشته باشیم. روشن بگویم، نخست‌وزیر و وزیر دفاع هر کدام بیانیه‌هایی داده‌اند و گفته‌اند که اقدام خواهیم کرد.»

خانم آیزین توضیح داد: «ما اسرائیلی‌ها منتظر آن اقدامیم، اما هیچ کس نمی‌داند هدف چه خواهد بود و چه زمانی اتفاق خواهد افتاد.»

او همچنین درباره اهداف مورد نظر اسرائیل برای پاسخ به موشک‌پرانی جمهوری اسلامی به این کشور، تأکید کرد: «اهداف می‌تواند خیلی آشکار باشد، مثل اقدامات اسرائیل علیه حوثی‌های یمن؛ و یا پنهانی باشد، یعنی همان اقداماتی که پیش از این هم صورت گرفته و منتسب شده به اسرائیل در ایران یا در سراسر خاورمیانه.»

میری آیزین درباره گفت‌وگوی جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، افزود: «ایالات متحده شریک راهبردی اسرائیل است و این فقط واژه نیست. ما یک کشور مستقل هستیم. نه ایالت پنجاه و یکم آمریکا. شما باید در این مورد با همپیمان راهبردی‌تان صحبت کنید و تلاش کنید کارها را با هماهنگی شریکتان انجام دهید. »

او درباره اهداف احتمالی اسرائیل در ایران، تأکید کرد: «اگر اسرائیل احساس کند تهدید وجودی و واقعی است که باید بهشان رسیدگی بشود، می‌تواند به مکان‌های هسته‌ای حمله کند؛ البته مناطق نفتی و بندرها هم هدف دیگر مورد بحث است.»

همچنین، برنارد هیکل، استاد مطالعات خاور نزدیک و مطالعات اسلامی دانشگاه پرینستون، روز پنج‌شنبه ۱۹ مهر به صدای آمریکا گفت که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در دیدار با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، سه پیام مهم را برای حکومت ایران ارسال کرده و گفته است که «کشوری مثل عربستان سعودی بی‌طرف خواهد ماند و اجازه نخواهد داد اسرائیل یا هر کشور دیگری از آب، خاک، و آسمانش برای حمله به ایران استفاده کند. عربستان علاقه‌ای ندارد که یک طرف این جنگ باشد.»

همچنین ببینید: سه پیام پادشاهی سعودی به جمهوری اسلامی؛ برنارد هیکل: عربستان می‌خواهد در این جنگ بی‌طرف باشد

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۹ مهر در گزارشی اختصاصی به نقل از سه منبع از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اعلام کرد این کشورها از آمریکا خواسته‌اند که اسرائیل را از حمله به تاسیسات نفتی ایران باز دارد.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، و قطر به آمریکا گفته‌اند که اجازه نخواهند داد اسرائیل با پرواز بر فراز حریم هوایی آنها به ایران حمله کند.

اقدام کشورهای مزبور به دنبال تلاش‌های دیپلماتیک حکومت ایران طی روزهای گذشته به منظور اقناع این کشورها به استفاده از روابط خود با آمریکا جهت فشار بر اسرائیل و در میانه نگرانی‌های فزاینده درباره حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران انجام شده است.

همچنین ببینید: رویترز: کشورهای عرب خلیج فارس از آمریکا خواسته‌اند اسرائیل را از حمله به تاسیسات نفتی ایران منصرف کند

سپاه پاسداران، شاخه نظامی جمهوری اسلامی، سه‌شنبه شب ۱۰ مهر در اقدامی بی‌سابقه بیش از ۱۸۰ فروند موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد و تنش‌های جاری در خاورمیانه را به طور بی‌سابقه‌ای افزایش داد.

در حالی که مقامات ارشد اسرائیل تصریح کرده‌اند حمله مزبور را بدون پاسخ نخواهند گذاشت، گمانه‌زنی‌های زیادی درباره نحوه پاسخگویی اسرائیل به این حمله بی‌سابقه مطرح شده است.

یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز چهارشنبه تصریح کرد که پاسخ کشورش به جمهوری اسلامی ایران «قدرتمند، دقیق، و مهم‌تراز همه غافلگیرکننده» خواهد بود.

جو بایدن رئیس‌ جمهوری آمریکا روز چهارشنبه با بنیامین نتانیاهو نخست‌‌وزیر اسرائیل گفت‌وگو کرد. این تماس تلفنی در حالی انجام گرفت که اسرائیل به عملیات نظامی خود در غزه و لبنان ادامه می‌دهد و در حال بررسی واکنش به حملات موشکی اخیر حکومت ایران است.

همچنین ببینید: گفت‌وگوی نتانیاهو با بایدن درباره پاسخ به حمله موشکی جمهوری اسلامی؛ کاخ سفید: «صریح و پربار» بود