مک‌کال: جمهوری اسلامی با حملات نیابتی‌ها، عزم و اراده ایالات متحده را زیر سوال می‌برد

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، در مصاحبه با شبکه خبری فاکس‌نیوز گفت که جمهوری اسلامی با حملات نیابتی‌های خود، عزم و اراده ایالات متحده را زیر سوال می‌برد و برای بازدارندگی آنها، باید با آنها با قدرت برخورد کرد.

مک‌کال گفت که تا به حال بیش از ۹۰ حمله به یگان‌های ارتش آمریکا از سوی شبه نظامیان نیابتی جمهوری اسلامی در عراق و سوریه انجام شده است که در بیشتر موارد پاسخ درخوری نگرفته‌اند.

او گفت: «من کاملاً با ایده ژنرال جک‌کین موافقم که آنها چیزی جز زبان زور متوجه نمی‌شوند. اگر بازدارندگی واقعی می‌خواهیم، باید با آنها با قدرت برخورد کنیم.»

مک‌کال همچنین گفت که به تصمیم دولت برای استقرار ناو هواپیمابر در شرق مدیترانه و خلیج فارس و همچنین دو ناوشکن در دریای سرخ برای برخورد با حوثی‌ها احترام می‌گذارد، اما این اقدامات هنوز عزم و اراده ایالات متحده برای برخورد را زیر سوال می‌برد.

او تاکید کرد که ارتش آمریکا از سوی کنگره اجازه ندارد که به جمهوری اسلامی ایران حمله نظامی کند، اما در مقام برخورد با نیابتی‌ها و دفاع از خودمان می‌توانیم برخورد کنیم.

مک‌کال گفت: «ما در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان در حال بررسی قرار دادن حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها و نیابتی‌های دیگر در لیست گروه‌های تروریستی هستیم.»

او در پاسخ به مجری برنامه درباره نوع برخورد گفت که با حمله به مرزهای ایران موافق نیست چرا که به ابعاد بحران شدت بیشتری می‌بخشد.

مک‌کال گفت: «هدف اصلی در حال حاضر برخورد با حماس در غزه است و ما دنبال این نیستیم که حزب‌الله با شلیک هزاران موشک، سامانه گنبد آهنین را زیر فشار بگذارد که آمریکا هم مجبور به درگیری شود.»

مک‌کال گفت که همه این نیابتی‌ها توسط جمهوری اسلامی، روسیه و چین پشتیبانی می‌شوند و این تهدیدها امنیت ملی آمریکا را به خطر می‌اندازد.

او گفت: «من فکر نمی‌کنم که جمهوری اسلامی به دنبال بالا‌بردن سطح تنش‌ها باشد، اما آنها می‌خواهند آستانه تحریک ما را امتحان کنند. این برای هیچ‌کس خوشایند‌تر از پوتین و شی جین پینگ، سران روسیه و چین نیست چرا که آنها فکر می‌کنند بدین ترتیب می‌توانند کانون توجه ما را از روی اروپا و منطقه اقیانوس آرام بردارند.»

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز پنجشنبه ۱۷ آذر در کنفرانس خبری گفت که وزارت‌های دفاع و امور خارجه آمریکا تلاش‌های هماهنگی را برای تقویت و گسترش نیروهای دریایی ترکیبی ۳۹ عضوی آغاز کرده‌اند.

به گفته کربی این نیرو برای مقابله با بازیگران غیردولتی و دولتی در آب‌های بین‌المللی است و هدف آن ارتقای امنیت دریایی تا مبارزه با دزدی دریایی و قاچاق است.

او ادامه داد: «تمرکز کنونی ما ما در آن زمان این است که اطمینان حاصل کنیم که به اندازه کافی تجهیزات نظامی برای جلوگیری از اقدامات حوثی‌ها که تجارت دریایی در دریای سرخ و آب‌های اطراف و تبع آن اقتصاد جهانی را تهدید می‌کنند، وجود دارد.»