جدل‌ها در ایران بر سر واگذاری گذرگاه اینترنت به نیروهای مسلح در ایران؛ آیا دولت روحانی کوتاه می‌آید

وزیر ارتباطات ایران می‌‌گوید این طرح از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده و بعید است نظر نیروهای مسلح هم باشد

وزیر ارتباطات ایران می گوید در صورت تصویب مجلس برای واگذاری گذرگاه اینترنت بین‌الملل به نیروهای مسلح، این وزارتخانه با وجود مخالفت ملزم به اجرای آن است.

محمدجواد آذری جهرمی گفت یکی از دلایل مطرح شدن چنین طرحی آن است که برخی معتقدند «وزارت ارتباطات و اپراتورها صلاحیت لازم بر اعمال مقررات حاکمیتی و پالایش فضای مجازی ندارند».

وی اضافه کرد که وزارتخانه تحت مدیریت او، در بحث‌های کارشناسی، مخالفت خود را با چنین طرحی اعلام کرده است، اما «در صورتی که این طرح تصویب شود، ملزم به اجرای آن هستیم».

اشاره وزیر ارتباطات ایران به طرحی است که طی روزهای اخیر در فضای رسانه‌ای ایران مطرح شده است. بر اساس طرح «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» و در ماده دوازدهم این طرح، پیشنهاد شده است که مدیریت گذرگاه بین‌الملل (اینترنت) از بدنه دولت جدا شود و در اختیار نیروهای مسلح قرار بگیرد.

بر اساس این ماده «مرزبانی دیجیتال و دفاع سایبری» از ایران و همچنین «جلوگیری از بهره‌برداری غیرمجاز از داده‌های مجازی» باید با «محوریت ستاد کل نیروهای مسلح» و از سوی مراجع ذی‌ربط انجام شود و «حدود و ثغور» آن نیز «با پیشنهاد ستاد کل نیروهای مسلح به تصویب فرماندهی معظم کل قوا خواهد رسید.»

مساله واگذاری مدیریت گذرگاه اینترنت به نیروهای مسلح از سوی نصرالله پژمان‌فر، از نمایندگان اصول‌گرای عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم، ارائه شده است.

مقام های محافظه کار جمهوری اسلامی در حالی به دنبال تغییر در فضای سایبری جمهوری اسلامی هستند که ایران به عنوان یکی از کشورهای مهاجم سایبری شناخته می شود.

ایالات متحده بارها نسبت به حملات سایبری ایران در کنار چین و روسیه هشدار داده است.

از سوی دیگر، تنش سایبری بخصوص درباره برنامه هسته ای ایران در سالهای اخیر سابقه داشته است. چهار سال پیش نیروگاه بوشهر هدف حمله سایبری موسوم به استاکس نت قرار گرفت.

یک تلویزیون اسرائیلی روز چهارشنبه هفته پیش گزارش داد زیرساخت و شبکه های استراتژیک ایران در چند روز گذشته تحت حمله ویروسی مشابه «استاکس نت» اما به مراتب «خطرناک تر، پیشرفته تر و پیچیده تر» قرار گرفته است و مقام های اسرائیلی حاضر نیستند درباره هر گونه نقش خود در این باره اظهار نظر کنند.

این گزارش این هفته با واکنش جمهوری اسلامی روبرو شد و وزیر ارتباطات و رییس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیر ساخت ایران ادعا کردند که حمله‌ای سایبری از یک مبدا علیه ایران دفع شده است.